(9.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Teď se můžeme posunout k návrhu pana poslance Červenky. Mám tu nyní správné číslování. Jedná se o body 22 a 23, chtěl to hlasovat zvlášť, tak kdybychom vzali nejdřív body 22 a 23, to jsou návrhy poslance Kalouska a dalších na vydání zákona o finanční správě plus zákon, který na to navazuje. Takže body 22 a 23. Budeme hlasovat nejdřív o jejich vyřazení, pak o té druhé dvojici. Takže nejdřív hlasujeme o vyřazení bodů 22 a 23.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto dvou bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 51. Přihlášeno je 146, pro hlasovalo 80, proti 49. Návrh na vyřazení bodů 22 a 23 byl přijat.

 

Budeme hlasovat další návrh pana poslance Červenky. Ten se týkal bodů 24, 25. Připomenu, že to je návrh poslance Kalouska a dalších na vydání zákona o celní správě plus návazné zákony, které se mění v souvislosti s přijetím zákona o celní správě. Takže tyto dva body 24 a 25 - zase návrh vyřadit z programu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, body 24 a 25 vyřadit z pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 52. Přihlášeno je 148, Pro hlasovalo 79, proti 49. Návrh na vyřazení byl přijat. Tolik poslanec Červenka.

 

Můžeme pokročit k paní poslankyni Orgoníkové. Paní poslankyně Orgoníková měla návrh na zpětvzetí. To se nehlasuje, paní poslankyně Orgoníková zpět vzala bod číslo 38, a tím jsme se s tím vypořádali.

 

Můžeme postoupit k poslanci Hovorkovi, který navrhoval pevné zařazení bodu číslo 55. Já jen připomenu, že to je poslanecký návrh, kterým se mění zákon o Všeobecné zdravotní pojišťovně, je to tisk 926. Pan poslanec Hovorka navrhoval pevně zařadit tento bod 55 na středu 9. prosince po pevně zařazených bodech. Můžeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení bodu 55, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomu, ať také hlasuje.

Hlasování má pořadové číslo 53. Přihlášeno je 148, pro hlasovalo 87, proti hlasovalo 39. Tento návrh pana poslance Hovorky na pevné zařazení bodu 55 na středu 9. prosince byl také přijat.

 

Teď tady byl návrh pana poslance Plachého na pevné zařazení bodu číslo 88, což připomenu, že je rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2010. Pan poslanec Plachý navrhoval tento bod zařadit na pátek 4. 12. jako druhý - už je tam změna - jako třetí pevně zařazený bod. Tedy pátek 4. 12. bod číslo 88, rozpočet.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro bod 88 takto pevně... (námitky z pléna) Pardon, omlouvám se, ruším to, jsou tady protesty, musíme si to vyjasnit. Ukončuji hlasování a prosím pana poslance Sobotku.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: (Chce hovořit, ale nejde mikrofon. Z pléna - byl vypnut už před vystoupením - s úsměvem.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já jsem pana poslance Sobotku nevypnul. (Úsměv.)

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: (Už do mikrofonu.) Děkuji. (S úsměvem.)

Vážený pane místopředsedo, já bych pouze chtěl upozornit, že již bylo schváleno více pevně zařazených bodů na pátek a není možné o tomto bodu hlasovat jako o třetím pevně zařazeném bodu, neboť minimálně čtyři mé pevně zařazené body byly již schváleny jako třetí až šestý bod.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže pouze obecně jako o pevně zařazeném bodu za těmi, které už byly schváleny. Dobře, rozumím námitce.

Pan poslanec Pospíšil má náhradní kartu č. 34.

 

Necháme hlasovat bod 88, který pan poslanec Plachý navrhuje, pevně zařadit po pevně zařazených bodech na pátek 4. 12.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení bodu 88 po pevně zařazených bodech 4. 12. v pátek, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 55. Přihlášeno je 150 poslanců, pro hlasovalo 131, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Teď ještě tady mám paní poslankyni Aničku Čurdovou, to je bod číslo 46. Je to návrh poslanců na vydání zákona o vyživovací povinnosti k nezaopatřeným dětem. Tento bod 46 navrhuje paní poslankyně Čurdová zařadit pevně na 4. 12. zase po pevně zařazených bodech - po sérii pevně zařazených bodů.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit po pevně zařazených bodech i bod 46 na pátek 4. 12., stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 56. Přihlášeno je 150, pro hlasovalo 86, proti 14. Návrh paní poslankyně Čurdové byl přijat také.

 

To snad je poslední návrh, který měnil přijatý program schůze. Ještě se hlásí pan poslanec Šťastný. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Boris Šťastný: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, nezpochybňuji hlasování, pouze pro stenozáznam. V hlasování 56 jsem se zdržel hlasování, ovšem na sjetině je, že jsem hlasoval pro. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Kolegové, náš program se sice trochu pozměnil, nicméně nic z toho nemění na tom, že na dnešním pořadu schůze máme stále jako první bod vládní návrh zákona o státním rozpočtu, jeho druhé čtení. Připomenu, že po projednání tohoto bodu budeme pokračovat pevně zařazeným bodem 61, což je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon o nadacích a nadačních fondech, a pak teprve bychom pokračovali dalšími body ve schváleném pořadí. Takže to je to, co nás čeká dnes.

 

Myslím, že se můžeme pustit do toho základního prvního bodu programu, který dnes máme na dopoledním pořadu, a to je

1.
Vládní návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2010
/sněmovní tisk 913/ - druhé čtení

***




Přihlásit/registrovat se do ISP