(13.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 214 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 214 z přítomných 150 pro 66, proti 61. Návrh nebyl přijat. Druhý návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Druhý návrh je tudíž pana kolegy Hojdy, on je písemně rozdán. Zjednodušeně řečeno, pokrýt výpadek 5,1 mld. korun z privatizačních prostředků.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 215. Ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 215 z přítomných 148 pro 78, proti 54. Návrh byl přijat. Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Já stahuji svůj návrh na vyřazení staveb v celkové výši 5,1 mld. a zároveň se domnívám, že je i nehlasovatelný návrh paní Jakubkové, která stahovala velmi podobně ty stavby také na úroveň 5,1 mld. korun. Ne? Vy o tom chcete hlasovat, dobře. Nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, o návrhu paní kolegyně Jakubkové budeme hlasovat. Pan ministr nedoporučuje.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 216. Ptám se, kdo je pro návrh paní poslankyně Jakubkové. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 216 z přítomných 148 pro 9, proti 105. Návrh nebyl přijat. Je tam další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní, jak jsem avizoval, by měl být hlasován hospodářský výbor. Vše je hlasovatelné, i s tou větou, kterou jsem doplnil na stránce 5 bod 4.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 217. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti návrhu hospodářského výboru? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 217 z přítomných 150 pro 122, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: A nyní poslední, pan kolega Liška v první akci žádal, aby železniční uzel Brno, modernizace, a první část osobního nádraží - snížit o 559 308 korun. Nevím, jestli se nemělo jednat... V tabulkách je to totiž v tisících, tak jestli nemělo jít o miliony. Ale je to tak, že? Nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 218. Ptám se, kdo je pro návrh pana poslance Lišky. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 218 z přítomných 150 pro 10, proti 101. Návrh nebyl přijat. Vyčerpali jsme všechny...

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Ne, ne, ne. Je zde ještě doprovodné usnesení ještě. Tedy takto - meritorně k SFDI ano, ještě jedno doprovodné potom.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, ale teď musíme hlasovat o rozpočtu. Já vás odhlásím a požádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami, abychom zjistili přesný počet poslanců.

 

Rozhodneme hlasováním číslo 219, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro přijetí rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 219 z přítomných 145 pro 79, proti 18. Návrh byl přijat. Doprovodné usnesení, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Doprovodné usnesení zní, že Poslanecká sněmovna žádá - tady by asi mělo být Ministerstvo dopravy a - SFDI, aby při každém navýšení příjmů Státního fondu dopravní infrastruktury v roce 2010 byly výdaje kryté těmito příjmy rozděleny na financování akcí železniční a silniční infrastruktury ve stejném poměru, ve kterém jsou v tabulce číslo 3 výdaje SFDI na rok 2010, které jsou součástí návrhu rozpočtu SFDI.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, o tom rozhodneme hlasováním číslo 220, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 220 z přítomných 145 pro 14, proti 23. Návrh nebyl přijat. Tím byl vyčerpán...

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Ještě paní kolegyně Jakubková. Já se omlouvám, jestli jsem něco zašantročil, ale snažil jsem se... To je asi ono, ta druhá tabulka. Omlouvám se, to je ona.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Takže ještě jedno doprovodné usnesení. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Já si myslím, že teď už je to ve fázi, kdy bychom to mohli dát jen jako doprovodné usnesení. Já se za to hrozně omlouvám, protože to chtělo se přihlásit v momentě, kdy jsem...

Zní to takto: Pozměňovací návrh číslo 2 k tisku 921, návrh státního rozpočtu dopravní infrastruktury pro rok 2011 a střednědobý výhled 2011 a 2012. Paní kolegyně Jakubková žádá, aby byla vodní cesta Hluboká nad Vltavou - Hněvkovice, další stavba aby byla snížena, splavnění Berounky o 40 mil., lodní zdvihadlo aby bylo minus 11 a zvýšení pak bezpečnosti na přejezdech. Je to v podstatě vybalancované, to znamená v podstatě se nic nestane, když to odhlasujeme, i když se do toho dostáváme trošku zpátky. Je to doprovodné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Nebudu diskutovat procedurálně, nechám hlasovat v hlasování 221, které jsem zahájil. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 221 z přítomných 145 pro 15, proti 568. Návrh nebyl přijat.

 

Tím jsme vyčerpali všechny návrhy k hlasování. Děkuji panu ministrovi, děkuji zpravodaji a končím bod číslo 88, rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2010.

Měl jsem ambici projednat bod číslo 89, ale neumožní mi to usnesení Poslanecké sněmovny, kterým bylo rozhodnuto, že ve 13 hodin zahájíme volební body. Ještě před tímto zahájením volebních bodů udělím slovo přihlášeným a to jsou předseda klubu KSČM a poté pan poslanec Pavel Hrnčíř.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo, pane předsedo, předsedající, vážená vládo, paní a pánové, ujišťuji vás, že moje vystoupení bude kratší než všechna zde dnes vyslovená vystoupení. U některých zvláště kratší. Chci vám jenom jménem našeho poslaneckého klubu jako již tradičně popřát, aby v době, kdy politický zápas dříme anebo je alespoň trošku utlumen, užití hezkých vánočních svátků, a k tomu, abyste všichni dokázali pěkně počítat dny, které budou plynout do řádných parlamentních voleb, jsme pro vás připravili jako vánoční dárek hezké kalendáře. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP