Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
27. ledna 2010 v 9.04 hodin
Přítomno: 186 poslanců

 

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji druhý jednací den 67. schůze Poslanecké sněmovny.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinili pan poslanec Paroubek, náhradní karta č. 6, pan poslanec Vojíř, náhradní karta č. 31, pan poslanec Pospíšil, náhradní karta č. 18, a pan poslanec Hamáček, náhradní karta č. 22.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: pan poslanec Ambrozek, pan poslanec Aubrecht, pan poslanec Bartoš, paní poslankyně Čurdová, paní poslankyně Jacques, paní poslankyně Konečná, pan poslanec Kvapil, pan poslanec Langer, pan poslanec Melčák, pan poslanec Skopal, paní poslankyně Němcová, paní poslankyně Šojdrová a pan poslanec Úlehla.

Z členů vlády se omlouvají pan ministr Kohout, paní ministryně Kovářová a pan ministr Riedlbauch.

Dnešní jednací den zahájíme hlasováním o jednotlivých návrzích v pořadí, v jakém byly včera podány. Podklady k tomuto hlasování byly rozeslány e-mailovou poštou ve večerních hodinách 26. ledna a zároveň rozdány dnes ráno na poslanecké lavice.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, podle tohoto materiálu bych se ještě popřípadě dotázal jednotlivých navrhovatelů o upřesnění návrhů, až k nim dojdeme.

Hlásí se paní poslankyně Bohdalová. Nevím, co si přeje. Chce něco upřesnit? Ano, je tomu tak. Prosím, pojďte k mikrofonu, máte slovo.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Dobré dopoledne. Vážené kolegyně a kolegové, vzhledem k tomu, že jsem předpokládala, že včera budeme normálně jednat, navrhla jsem pevné zařazení bodu 23 včera na 17. hodinu. A teď řeším problém. Vzhledem k tomu, že školský výbor na něm trvá, jde o to, jestli mohu nyní navrhnout, abychom tento bod zařadili pevně dnes po třetích čteních.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Co tedy navrhujete, paní poslankyně?

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Omlouvám se. Navrhuji zařadit bod č. 23, sněmovní tisk 746, zítra pevně po písemných interpelacích.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Paní poslankyně, já vám doporučím, abyste s tímto návrhem vystoupila zítra, protože dohoda mezi předsedy poslaneckých klubů a místopředsedy Poslanecké sněmovny zazněla jasná, že dnes již nebudeme předkládat žádné návrhy.

Budeme tedy hlasovat. Hlásí se ještě pan poslanec Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Vážený pane předsedo, paní a pánové, právě proto, že došlo k nečekanému, neplánovanému posunu, je skutečností, že některé návrhy, tak jak paní kolegyně Bohdalová tady správně řekla, jsou načteny poněkud nelogicky a těžko by se o nich dalo hlasovat a bylo by škoda, kdyby měly propadnout. Chtěl bych v této chvíli poprosit o velmi krátkou desetiminutovou přestávku na poradu klubu, my si to chceme doopravdy ještě dovyjasnit. Děkuji. (Oživení v sále.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane předsedo, já vám vyhovím, ale znovu zopakuji, že jsme se dohodli včera na krátké poradě, že žádná přestávka a žádné návrhy na začátku dnešního jednání nebudou. Přesto desetiminutovou přestávku vyhlásím. Takže začneme jednat v 9.20 hodin.

Ještě oznamuji, že pan poslanec Kalousek má náhradní kartu č. 34 a paní poslankyně Rybínová má náhradní kartu č. 35.

 

(Jednání přerušeno v 9.10 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP