(20.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Nečasovi. S faktickou poznámkou se přihlásil pan poslanec Miroslav Kalousek. Prosím, pane poslanče, máte svůj čas k faktické poznámce, prosím.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dámy a pánové, já nechci opakovat drtivou většinu argumentů svého předřečníka, se kterými souhlasím. Chtěl bych jenom poznamenat, že pan poslanec Nečas se ve svém vystoupení dopustil podle mého názoru fatální politické chyby. On nabídl této Sněmovně k jejímu rozhodování racionální kritérium. A všichni jak tu jsme, tak víme, že tato Sněmovna se v následujících dnech a týdnech podle takovéhoto kritéria rozhodovat nebude. A proto prostřednictvím pana předsedajícího: Milý Petře, jakkoli je mi to líto, spolu tohle hlasování prohrajeme.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Miroslavu Kalouskovi i za dodržení času k faktické poznámce. Tím jsme vyčerpali zatím přihlášky do rozpravy. Pokud nikoho nevidím, rozpravu končím.

Budeme hlasovat o návrzích, které byly v rozpravě, ale po závěrečných slovech. Ptám se zástupce navrhovatele, nechce. Paní zpravodajka chce závěrečné slovo. Prosím, paní zpravodajko, se závěrečným slovem.

 

Poslankyně Dana Filipi: Já bych ráda jen zrekapitulovala právě proběhnuvší rozpravu. V rozpravě vystoupila dvakrát paní ministryně, šest poslankyň a poslanců. Byl předložen návrh na zamítnutí a vrácení k dopracování a prodloužení lhůty o 30 dnů. O těchto návrzích bychom měli hlasovat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za rekapitulaci. Já vás všechny odhlásím a požádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami. Zároveň jsem zazvonil, aby ti, kteří mají zájem rozhodnout o předložených návrzích k tisku 849, se mohli dostavit do jednacího sálu. Budeme hlasovat podle pořadí, které předpokládá jednací řád.

 

Nejdříve vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování, to je první návrh, který vzešel z rozpravy. O tom rozhodneme v hlasování 94, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro vrácení této předlohy navrhovateli k dopracování. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 94. Z přítomných 93 pro 38, proti 49, návrh nebyl přijat.

 

Nyní rozhodneme o návrhu na zamítnutí tohoto návrhu, a to v hlasování pořadové číslo 95, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro zamítnutí. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 95. Z přítomných 92 pro 36, proti 52. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu na přikázání a o lhůtě k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 95 a ptám se, kdo je pro přikázání výboru pro sociální politiku. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 96. Z přítomných 94 pro 90, proti nikdo, návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu na lhůtu k projednání. Pan poslanec David Kafka navrhl prodloužení o 30 dnů. To je jedno hlasování. Ještě jednou jsem vás odhlásil na požadavek z pléna.

 

Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami a o prodloužení lhůty k projednání rozhodneme v hlasování pořadové číslo 97. Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro prodloužení lhůty k projednání. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 97. Z přítomných 90 pro 37, proti 47.

 

Nyní, předpokládám - v rozpravě nepadl požadavek na zkrácení, paní zpravodajko? Takže máme všechno. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku a lhůta k projednání zůstala 60 dnů podle zákona o jednacím řádu. Děkuji zástupkyni navrhovatelů paní kolegyni Lesenské, děkuji zpravodajce a končím bod 41.

Dovolte, abych nyní konstatoval velmi příjemnou záležitost, která se týká našeho odpoledního rozhodnutí o prodloužení jednací doby dnešního dne. Vzhledem k tomu, že následujícím bodem je bod 42, u toho nepředpokládáme, protože jde o daň z příjmu, tak krátkou dobu k projednání, abychom skončili do 21 hodin, podle § 54 odst. 9 mě informovali zde přítomní předsedové poslaneckých klubů, protože ne všichni jsou tady, že souhlasí s tím, aby schůze byla v tuto chvíli přerušena. Budeme tedy pokračovat zítra v 9 hodin ráno, a to pevně zařazenými body. Ze zákona o jednacím řádu vyplývá, že budeme ráno v 9 hodin projednávat odpovědi na písemné interpelace ministrů, kteří odpověděli poslancům, a poslanci s odpověďmi nesouhlasili. Těchto písemných interpelací je celkem pět. V tomto ohledu máme jasno od 9 do 11. Po skončení tohoto bodu je zřejmé, že budeme projednávat pevně zařazené body tak, jak bylo rozhodnuto dnes v dopoledních hodinách, a to jsou smlouvy ve druhém čtení, poté smlouvy v prvém čtení, které uzavřela Česká republika s ostatními subjekty mezinárodního práva, a poté pevně zařazené body, pokud se na ně dostane, protože těch smluv je více než 20. Tolik tedy pro vaši zítřejší přípravu.

Končím dnešní odpolední jednání, přeji vám hezký večer a zítra na shledanou.

 

(Jednání skončilo ve 20.08 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP