Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
4. února 2010 v 9.03 hodin
Přítomno: 136 poslanců

 

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 67. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinili pan poslanec Klein, náhradní karta č. 6, a pan poslanec Tejc, náhradní karta č. 10.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: pan poslanec Libor Ambrozek, paní poslankyně Anna Čurdová, pan poslanec Kosta Dimitrov, pan poslanec Jan Hamáček, pan poslanec Tomáš Kvapil, pan poslanec Jiří Paroubek, pan poslanec Jaroslav Plachý, pan poslanec David Rath, pan poslanec Václav Šlajs, paní místopředsedkyně Lucie Talmanová, pan poslanec Petr Wolf.

Z členů vlády se omlouvají pan ministr Barták, Dusík, Chmiel, Jurásková, Kohout, Kovářová, Riedlbauch a Vondruška.

Dnešní jednání zahájíme bodem 185, což jsou odpovědi členů vlády na písemné interpelace. Dále budeme pokračovat pevně zařazenými body, to je bod 165, sněmovní tisk 923, dále body 73 až 85, to jsou smlouvy v prvém čtení, jsou to další body 28, 56, 57 a 91, sněmovní tisky 756, 1020, 1025 a 1021.

Já jsem omlouval pana poslance Wolfa a ten je přítomen, takže bere zpět omluvu.

Odpoledne se budeme věnovat bodu 186, písemné interpelace. Připomínám, že nejpozději do 11 hodin je možno podat přihlášky k ústním interpelacím a v 11 hodin 30 minut proběhne jejich slosování.

Nyní mám několik přihlášek k programu. Jako první jsem měl donesenu přihlášku do sekretariátu pana Cyrila Svobody, ten tady ale není... Cyril Svoboda? Nevidím, že by tady pan poslanec Cyril Svoboda byl, takže další v pořadí je pan poslanec Jiří Papež. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jiří Papež: Děkuji za slovo. Dobré, ráno kolegyně a kolegové. Vážený pane předsedo, dovolte mi požádat Poslaneckou sněmovnu o pevné zařazení bodu 192, což je sněmovní tisk 993, na dnešní den jako třetí bod dopoledního jednání za pevně zařazený bod 165.

Dovolte mi krátké zdůvodnění. Jedná se o první čtení novely zákona o Pozemkovém fondu, která je nezbytně nutná pro úspěšné fungování Pozemkového fondu už v letošním roce. Děkuji za podporu.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Tedy bod 192 zařadit před blok prvních čtení těch smluv.

Dále vystoupí pan poslanec Skopal, připraví se pan poslanec Vanoušek. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Děkuji, pane předsedající. Já bych požádal o zařazení bodu č. 59, tisk 1022. Včera jsme ho nestihli doprojednat, je to technická záležitost, pouze dvě minuty, takže doufám, že Sněmovna s tímto bude souhlasit. Jedná se o jeden odstavec, který je potřeba implementovat do naší legislativy. Jako další bod se jedná o bod 57 o elektronických komunikacích, je to tisk č. 1025.Tyto body bych zařadil jako - pokud bude schválený bod, který navrhne Jirka Papež, tak další dva body za ním, a žádal bych o hlasování o každém bodu zvlášť. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji pane poslanče. Nyní pan poslanec Cyril Svoboda se svou přihláškou.

 

Poslanec Cyril Svoboda: Pan předsedo, já se omlouvám vám i Poslanecké sněmovně, že jsem přišel pozdě. Navrhuji pevně zařadit jako první bod zítra ráno, v pátek, bod č. 99, je to onen bod, který se týká mateřské, takže navrhuji zařadit bod č. 99 zítra jako první bod ráno. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, pane poslanče. Děkuji. Takže další bude pan poslanec Vanoušek. Prosím, pane poslanče. Připraví se pan poslanec Hovorka. Pan poslanec Vanoušek má slovo.

 

Poslanec Pavel Vanoušek: Děkuji, vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovoluji si vás požádat o podporu pro zařazení bodu 191, sněmovního tisku 1021, je to novela zákona o emisních povolenkách, na dnešní den jednání, a to jako čtvrtý bod po písemných interpelacích před smlouvy. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dále vystoupí pan poslanec Hovorka, připraví se pan poslanec Bratský. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP