(13.00 hodin)
(pokračuje Braný)

Co ještě ovšem musím zmínit, je stanovisko vlády k oběma tiskům, které je ovlivněno prohlášením premiéra Fischera z 30. listopadu loňského roku, že vláda zahrne zrušení listinných akcií na majitele do takzvaného protikorupčního balíčku. Ovšem když vláda dne 11. ledna tohoto roku schválila legislativní část protikorupčního balíčku, jeho obsahem takový návrh nebyl a není v této chvíli ani známo, že by vláda na takovémto návrhu pracovala. Zřejmě z těchto důvodů se bude muset řešit kompilace těch zmíněných tisků plus další náměty, které padly, ale zejména výhrady vlády, při projednávání ve výborech, a nečiním si nárok, že zde vyřešíme při prvním čtení paragrafované znění tohoto návrhu.

Domnívám se proto, že je nutné propustit tisk č. 954 do druhého čtení a v rozpočtovém výboru, jak jsem uvedl, prodiskutovat tento materiál a rychle vytvořit žádoucí legislativní normu s těmi připomínkami, které zde zazněly.

Cílem by mělo být dosáhnout pokud možno co nejkompletnější právní úpravy řešící problematiku zrušení listinných akcií na majitele. Z hlediska času, jak to tady probíhá, mi nezbývá nic jiného, abych vůbec nějak byl osobně přesvědčen, že je naděje na přijetí nějaké normy, tak budu navrhovat i nutné zkrácení projednávání ve výborech na 30 dnů. Věřím, že ve velmi hutné a efektivní diskusi pod tlakem času si uvědomíme, že je třeba nějak rozhodnout a dát jasně veřejnosti najevo, jaká je situace, a ne je jenom zahrnovat našimi subjektivními názory, co je správné a není, a nechat věc otevřenou na další měsíc a nejméně rok. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak, přátelé, už toho asi více nestihneme v tomto bodu, protože já tady mám ještě pět řádně přihlášených. Z toho plyne, že nejsme schopni nyní v tomto dopoledním čase dokončit mimořádnou 71. schůzi. Za této situace jsou zhruba dvě možnosti, ale chápu to tak, že politická dohoda je na tom, že v poledne, nebo po polední pauze, se bude pokračovat interpelacemi. To znamená já bych tuto schůzi přerušil a my bychom se po 14.30 vrátili do řádné schůze 67. a pokračovali bychom normálně interpelacemi. To je tedy dohoda. Pokud ji někdo zpochybňuje... Pokud ne, tak nebudeme ani muset hlasovat.

Konstatuji pouze, že přerušuji 71. mimořádnou schůzi, a tady prosím ve 14.30 budeme pokračovat 67. schůzí, interpelacemi na premiéra a ministry vlády. Přeji vám dobrou chuť.

 

(Schůze přerušena ve 13.03 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP