(9.40 hodin)
(pokračuje Talmanová)

Pan poslanec Ohlídal navrhuje vyřazení bodu 65, sněmovního tisku 930.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 112. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 79, proti 17. I tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Šplíchal navrhuje zařazení bodu 27, sněmovního tisku 756, na pátek 19. 3. jako první bod. Třetí čtení je bod 89. Děkuji za upřesnění. Bod 89, sněmovní tisk 756, třetí čtení, pátek 19. 3. první bod.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 113. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 131, proti 2. Návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Melčák navrhuje pevné zařazení bodu 18, sněmovního tisku 580, na pátek 12. 3., tedy na dnešek, za bod 34 před bod 275.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 114. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 68, proti 29. Tento návrh nebyl schválen.

 

Paní poslankyně Rybínová navrhuje pevné zařazení bodu 31, sněmovního tisku 841, na úterý 16. 3. po již pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 115. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 137, proti 1. Tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Doktor navrhuje zařazení třetího čtení sněmovního tisku 959 jako druhý bod našeho dnešního jednání. Jedná se o vrácení do čtení druhého, abychom si připomněli, o čem rozhodujeme.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 116. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 142, proti 1. Tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Doktor dále navrhuje zařazení nového bodu jako třetího bodu našeho dnešního jednání a je to druhé čtení sněmovního tisku 800. Je to tak.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 117. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. (Dotaz z pléna.) Ano, je to druhé čtení sněmovního tisku 800. Česká národní banka. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 118, proti 2. I tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Němec si přeje pevně zařadit bod 199, sněmovní tisk 990, na příští pátek, tedy 19. března jako třetí bod. A ještě předtím, než o tomto rozhodneme, si přeje, abychom byli odhlášeni. Jeho přání vyhovuji a všechny vás prosím o novou registraci. Pan poslanec Němec si to přál.

 

Ještě jednou. Bod 199, sněmovní tisk 990, pevné zařazení na příští pátek 19. března jako třetí bod.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 118. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 86, proti 11. Návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Rath navrhuje pevné zařazení bodu 20, sněmovního tisku 640, na úterý 16. 3. po již pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 119. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 106, proti 2. Návrh byl schválen.

 

Paní poslankyně Kateřina Jacques navrhuje pevné zařazení bodu 30, sněmovního tisku 815, je to druhé čtení náhubkového zákona, na úterý 16. 3. jako první bod po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 120. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 152 poslankyň a poslanců pro návrh 81, proti 14. Návrh byl přijat.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, nemýlím-li se, vypořádali jsme se se všemi návrhy na změnu pořadu našeho jednání, a můžeme tedy přikročit k nově prvně zařazenému bodu, kterým je

274.
Vládní návrh na prodloužení doby působení Britského vojenského
poradního a výcvikového týmu v České republice na území České republiky
/sněmovní tisk 1062/

Prosím, aby se z pověření vlády ujal slova místopředseda vlády a ministr obrany pan Martin Barták. Vážený pane ministře, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr obrany ČR Martin Barták: Děkuji. Dobrý den, vážená paní předsedající, paní poslankyně, páni poslanci, předkládám vám vládní návrh na prodloužení doby působení Britského vojenského poradního a výcvikového týmu v České republice. Vláda jej schválila 1. března 2010 jednomyslně všemi hlasy. Tento tým působí v České republice už od roku 2000 na základě schválení Parlamentu, který vyslovil souhlas s jeho pobytem na dobu pěti let. V roce 2005 pak Parlament znovu souhlasil s prodloužením jeho pobytu o dalších pět let. Tato lhůta uplyne 9. října letošního roku a nyní je potřeba znovu tento pobyt prodloužit.

Jedná se maximálně o 30 osob, které pořádají kurzy pro poddůstojníky Armády České republiky a ozbrojených sil nových členských států NATO a též některých zemí zúčastněných v programu Partnerství pro mír. Máme zájem, i naši spojenci, na pokračování tohoto projektu a žádáme vás tímto o prodloužení jeho působení na dobu o dalších pět let. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji, vážený pane ministře. Vládní návrh projednal výbor pro obranu. Usnesení výboru vám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1062/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru pro obranu pan poslanec Michal Hrbata. Vážený pane poslanče, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP