(9.40 hodin)
(pokračuje Talmanová)

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 315 a táži se, kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 66, proti 74. Návrh na zamítnutí nebyl přijat.

 

Prosím nyní pana zpravodaje, aby nám oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy, vyjádřil se k nim. O stanovisko taktéž požádám při jednotlivých hlasováních i pana navrhovatele. Pane zpravodaji, jak budeme postupovat?

 

Poslanec František Dědič: Dobré dopoledne. Vážená paní místopředsedkyně, vážení členové vlády, kolegyně, kolegové, pozměňovací návrhy k tomuto sněmovnímu tisku jste obdrželi do svých lavic jako sněmovní tisk 791/4 a tam je vlastně pozměňovací návrh obsažený v usnesení zemědělského výboru, který je pod písm. A, a pod písm. B jsou potom pozměňovací návrhy přednesené ve druhém čtení paní poslankyní Zdeňkou Horníkovou, které se právě vztahují k usnesení zemědělského výboru. Takže hlasování by postupovalo tak, že bychom nejprve hlasovali bod B, a to ve variantě a), pokud by bod B varianta a) nebyl odhlasován, pak by se hlasoval bod B varianta b). Potom bychom přešli k hlasování o bodu A, případně v upraveném znění tím předchozím bodem B, a pak bychom hlasovali o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Písmeno A tedy jako celek, tedy A1 až A6 v jednom hlasování. (Ano.) Děkuji.

Paní poslankyně, páni poslanci, má někdo výhrady k takto navržené proceduře? Nemá. Já ji ani nebudu podrobovat hlasování vzhledem k její jednoduchosti a logičnosti. Můžeme tedy přikročit k prvnímu z hlasování. Jaké to bude, pane zpravodaji?

 

Poslanec František Dědič: První hlasování bude varianta a) v bodě B.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Pozměňovací návrh v bodě B ve variantě a). Vaše stanovisko? (Kladné.) Pane navrhovateli? (Zásadní nesouhlas.) Zvučný zásadní nesouhlas.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 316. Táži se, kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 155 poslankyň a poslanců pro návrh 67, proti 74. Tento pozměňovací návrh nebyl přijat. Další prosím.

 

Poslanec František Dědič: Takže nyní to bude bod B varianta b). Souhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane navrhovateli? (Nesouhlasí.)

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 317. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 155 poslankyň a poslanců pro návrh 67, proti 73. Ani tento návrh nebyl přijat. Další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec František Dědič: Vzhledem k tomu, že nebyla přijata ani jedna z variant bodu B, budeme hlasovat o bodu A, tak jak jej navrhl zemědělský výbor.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vaše stanovisko? (Zpravodaje nesouhlasné.) Pane navrhovateli? (Souhlasí.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 318. Táži se, kdo souhlasí s takto navrženým návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 156 poslankyň a poslanců pro návrh 83, proti 65. Tento návrh byl schválen.

 

Hlasovali jsme o všech pozměňovacích návrzích, můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Václava Grünera, Karla Kratochvíle, Ladislava Skopala, Přemysla Rabase, Miloslavy Vostré, Josefa Šenfelda a dalších na vydání zákona o zahrádkářské činnosti a úpravě některých podmínek jejího provozování (zahrádkářský zákon), podle sněmovního tisku 791, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Stanovisko zpravodaje? (Nesouhlasné.) Pana navrhovatele? (Souhlasí.)

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 319. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 156 poslankyň a poslanců pro návrh 85, proti 62. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. (Potlesk a výkřiky zahrádkářských fandů.)

 

Přikročíme k bodu 199. Je jím návrh poslanců Pavla Němce, Jana Hamáčka a Gabriely Kalábkové na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb. - pane poslanče Laudáte?

 

Poslanec František Laudát: Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, velice se omlouvám, chtěl jsem hlasovat ne, hlasoval jsem pro. Zpochybňuji hlasování. Moc se omlouvám. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: O této námitce rozhodneme bezprostředně v hlasování s pořadovým číslem 320, které tímto zahajuji, a táži se, kdo souhlasí s přednesenou námitkou proti výsledku hlasování. Kdo je proti této námitce? Děkuji vám.

Z přítomných 155 poslankyň a poslanců pro námitku 97, proti 19.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o souhlasu s novelou zahrádkářského zákona. Domnívám se, že nemusím číst znovu celý název tohoto zákona a všichni víme, o čem hlasujeme.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 321. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 155 pro návrh 82, proti 63. Návrh byl schválen. (Potlesk části poslanců.) Opakované nadšení zahrádkářů.

 

Přikročíme k bodu 199, kterým je

199.
Návrh poslanců Pavla Němce, Jana Hamáčka a Gabriely Kalábkové
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb.,
obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 990/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele pan poslanec Pavel Němec a zpravodajka ústavněprávního výboru paní poslankyně Hana Šedivá. Slovo má pan poslanec Petr Gandalovič.

 

Poslanec Petr Gandalovič: Vážená paní předsedající, vážená Sněmovno, přestože rád zahrádkařím, potřebnost tohoto zákona nevidím, hlasoval jsem proti přijetí usnesení, a na sjetině mám z jakéhosi důvodu ano. Omlouvám se proto Sněmovně, nezpochybňuji však hlasování. Jenom pro záznam.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám, pane poslanče. Vrátíme se ke sněmovnímu tisku 990. Pozměňovací návrhy k němu jsou uvedeny ve sněmovním tisku 990/3.

Otevírám rozpravu a táži se, kdo si v ní přeje vystoupit. Ano, zástupce navrhovatelů pan poslanec Pavel Němec. Pane poslanče, máte slovo. (V sále je velký hluk.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP