(Jednání pokračovalo v 11.58 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní kolegyně, páni kolegové, členové vlády, budeme pokračovat. Budeme rozhodovat o bodu 171, tisk 833. Jsme ve třetím čtení. Byla ukončena rozprava. Ptám se, jestli pan ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška, který zastupuje vládu v této věci, případně pan zpravodaj Milan Šmíd mají zájem o závěrečné slovo. Pana ministra nevidím, ale rád bych tady měl alespoň pana zpravodaje. Pana ministra vidím. Pane ministře, máte zájem o závěrečné slovo? Není tomu tak. Pan zpravodaj Milan Šmíd, toho tady nutně potřebuji. Ano, už je přítomen.

Pane zpravodaji, máte zájem o závěrečné slovo? Není tomu tak. Budeme tedy hlasovat o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Pane zpravodaji, máte slovo. (Silný hluk v sále.)

 

Poslanec Milan Šmíd: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dámy a pánové, dovolte mi, abych vás seznámil s procedurou. Úvodem bych chtěl poznamenat, že dva výbory - výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj a kontrolní výbor plus třináct poslanců - nám daly 115 pozměňovacích návrhů, takže věřím, že budete akceptovat proceduru, která je navržena tak, abychom těch 115 pozměňovacích návrhů měli v určitých blocích a mohli hlasovat o některých společně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Prosím Sněmovnu o klid, abyste vnímali pana zpravodaje. Není to věc jako z dnešního rána, kdy jsme mohli hlasovat jedním rozhodnutím.

 

Poslanec Milan Šmíd: Prvně bychom hlasovali legislativně technický návrh pana poslance Kafky, dále bychom hlasovali bod H7, což je pozměňovací návrh k usnesení výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Další hlasování by byl bod A, což je pozměňovací návrh výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, dále potom pozměňovací návrh kontrolního výboru označený bodem B, který by se hlasoval ve dvou částech, v první a druhé části, dále potom pozměňovací návrh označený písmenem C, také ve dvou částech, dále potom pozměňovací návrh označený bodem D, který by se hlasoval jako celek, stejně tak bod E jako celek a stejně tak bod F jako celek. Dále by se hlasoval bod G také jako celek, dále potom pozměňovací návrhy označené pod bodem H navrhuji také jako celek, zbytek H. Potom pozměňovací návrhy označené bodem I hlasovat jako celek, přičemž body I4 a I6 jsou už teď nehlasovatelné, protože Poslanecká sněmovna setrvala na tomto znění na své 75. schůzi. Potom pozměňovací návrhy označené bodem J, první část a druhá část, dále jako celek pozměňovací návrhy označené písmeny K, L a M, dále potom pozměňovací návrhy označené bodem N, první část se bude hlasovat ve dvou variantách a následně druhá část, a pozměňovací návrh označený pod bodem O, který se bude hlasovat také ve dvou částech. Na závěr by bylo hlasování o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, děkuji. Má někdo připomínku k návrhu? Ano, vidím. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jiří Krátký: Děkuji, pane předsedající. Náš návrh je, aby o H se hlasovalo jednotlivě o bodech, ne jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, musím akceptovat podle jednacího řádu. Dobře. Dále? Pokud ne, rozhodneme hlasováním o přijetí této procedury. Všechny vás odhlásím a požádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami.

Eviduji přihlášku pana kolegy Lišky. Pan poslanec Ondřej Liška ještě k proceduře.

 

Poslanec Ondřej Liška: Dovolte mi, jestli by bylo možné jednu minutu na konzultaci se zpravodajem k H, zda je možné hlasovat odděleně. (Výkřiky ze sálu.) Pardon, omlouvám se, je to navrhováno. Děkuji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP