(14.40 hodin)
(pokračuje Sobotka)

V minulých měsících, pokud vím, všechny parlamentní strany deklarovaly, že mají poměrně silný zájem na tom, aby byl vládní protikorupční balíček na půdě Poslanecké sněmovny ještě projednán v rámci tohoto volebního období. A jestli teď zahájíme debatu o hospodaření Lesů České republiky, tak prudce roste riziko, že nezvládneme druhé čtení protikorupčního balíčku na této schůzi. Čili na toto riziko bych chtěl upozornit a chtěl bych požádat, zdali by například nebylo možné zahájit bod hospodaření Lesů České republiky a přerušit ho do pátku s tím, že by to bylo v pátek jako druhý bod po tom bodu, který jsme si před malou chvíli pevně odsouhlasili, popřípadě nějaký jiný návrh na zařazení tohoto přerušeného bodu.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já vám děkuji, pane předsedo. Já jsem neřídila schůzi v době, kdy bylo navrhováno pevné zařazení tohoto bodu a kdy bylo hlasováno o pevném zařazení tohoto bodu, proto jsem požádala v průběhu vaší řeči o stanovisko organizačního odboru Poslanecké sněmovny. Byla jsem ujištěna, že řídící schůze navrhl právě toto zařazení, tedy na středu odpoledne. Ještě jsem požádala o dodání stenozáznamu, takže vás požádám o velmi krátkou pauzu v délce pěti minut a budeme konfrontovat tuto skutečnost s přesným stenozáznamem z příslušného jednacího dne Poslanecké sněmovny.

(Krátká pauza jak shora uvedeno.)

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, informace zejména pro ty, kteří a které na mě pokřikovali "není to pravda!". Dovolím si ocitovat stenozáznam z 13. 4., kdy pan předseda Vlček uvedl hlasování o návrhu pana poslance Lišky. Cituji: Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Lišky a ten navrhl, aby do bloku zpráv byl zařazen nový bod, a to Tendry... a tak dále. Pan poslanec chce tento bod zařadit do bloku zpráv ve středu odpoledne jako první bod.

O tomto se hlasovalo, ovšem pan předsedající ve zmatku, který standardně doprovází schvalování pořadu schůze, opomenul a nebyl upozorněn na to, že blok zpráv byl zatím destruován zařazením mnoha dalších návrhů.

 

Takže zahajuji projednávání bodu

212.
Tendry a hospodaření ve státním podniku Lesy České republiky

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová Než se slova ujme pověřený člen vlády, dávám slovo panu poslanci Rabasovi. Vážený pane poslanče, ujměte se slova. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP