(9.10 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, děkuji vám. Pan poslanec Ohlídal, další, který nám přednese svůj návrh.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Vážená paní předsedající, vážení členové vlády, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych navrhl nové zařazení bodu č. 33, sněmovní tisk č. 943, a to na dnešek jako čtvrtý pevně zařazený bod. Jedná se o novelu vysokoškolského zákona, v rámci níž, pokud by byla přijata, je možné odnímat akademické tituly, které byly získány neregulérním způsobem. Tato novela byla už několikrát zařazena na pořad schůze, téměř přišla na pořad, ale bohužel nevyšlo to. Takže vzhledem k důležitosti této novely a vzhledem k tomu, že je všeobecný souhlas s touto novelou, si vás dovoluji poprosit o toto zařazení. Všeobecný souhlas spočívá v tom, že s takto formulovanou novelou souhlasí Ministerstvo školství, vysoké školy a dokonce je na této novele shoda i v rámci politického spektra v této Sněmovně. Takže ještě jednou si vás dovolím poprosit o toto zařazení. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Jako čtvrtý pevně zařazený bod tedy, pane poslanče, za pevně zařazené body, které pracovně nazvu NKÚ, třetí čtení rozpočtových pravidel a Lesy, nebo ještě dáte přednost svému kolegovi Hojdovi v jeho variantě? Ne, jako čtvrtý pevně zařazený bod, tedy pracovně řečeno za Lesy.

Paní poslankyně Horníková má slovo.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dobrý den, paní předsedající, dobrý den, dámy a pánové, já jsem taky tak trochu v nešťastné situaci, protože vám chci nabídnout zařazení třetího čtení zákona, který jsme projednávali déle než rok, tři měsíce čeká na své zařazení do třetího čtení. Je to zákon o vlastnictví bytů. V tuto chvíli má pořadové číslo 83 a je to sněmovní tisk 843. Tento zákon je, řekla bych, projednán poměrně ve shodě v Poslanecké sněmovně. Je to zákon, na který čekají stovky společenství, protože společenství nefungují, nefunguje jim jejich provoz, chod, opravy atd., nefunguje shromáždění a právě tento zákon by problém měl vyřešit. A já jsem chtěla požádat o zařazení tak, aby toto třetí čtení ještě dnes mohlo být projednáno. Teď si nejsem jistá, jestli mám zažádat zařazení bodu za pana kolegu Hojdu, zda je to páté či šesté pořadí, ale ráda bych tento bod zařadila za své dva předřečníky.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pan kolega Hojda ovšem navrhl zařazení svého bodu ve dvou variantách, varianta optimistická a varianta méně optimistická. V prvním případě usiluje o třetí pořadí, v druhém případě o sedmé pořadí, tedy za již pevně zařazené body. Pan kolega Ohlídal usiluje o pořadí čtvrté, tedy za Lesy. Tedy paní poslankyně Horníková za Lesy a pana poslance Ohlídala v případě, že uspěje, event. za Lesy, resp. pana poslance Hojdu, pana poslance Ohlídala v případě, že uspěje.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Já se omlouvám za složitost, ale říkáte to bravurně. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: To je zcela v pořádku. Já také děkuji. Pan poslanec Hovorka.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Děkuji za slovo. Vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně, vážení kolegové, já si dovolím požádat o pevné zařazení sněmovního tisku 889, tj. bod č. 90 o obecně prospěšných společnostech. Myslím si, že tady byla shoda na tom, že tento zákon by se měl ještě do voleb projednat. Já bych si dovolil navrhnout jeho pevné zařazení před bod Lesy České republiky, nebo tendry v českých lesích, bod 212. A potom si dovolím navrhnout pevné zařazení sněmovního tisku 926, to by měl být bod 91, a ten bych si dovolil navrhnout za bod 212, za zprávu o tendrech českých lesů.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, rozumím tomu. To jsou zatím všechny přihlášky. Pane poslanče Hojdo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji za slovo. Já s ohledem na to, že jsem se dozvěděl, že existuje určitá dohoda neměnit první tři body, tak bych alternativu ponechal, ale navrhl bych místo bodu 3 bod 81 zařadit jako bod číslo 4.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Za Lesy. V té optimističtější variantě. Ta druhá, předpokládám, stále ještě trvá.

Pane poslanče Hovorko, i vy chcete modifikovat svůj návrh?

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Já chci ještě poprosit o jednu věc. Kdyby náhodou se stalo, že by neprošel návrh na zařazení sněmovního tisku 889 o obecně prospěšných společnostech před ty tendry, tak potom variantně zařadit na 12. hodinu jako pevný bod.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pevné zařazení na 12 hodin, pokud by neprošlo před Lesy. Ano.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, ještě někdo další si přeje navrhnout změnu našeho pořadu jednání? Nebo modifikovat svůj již vznesený návrh? Pane poslanče Ohlídale, máte slovo.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Děkuji za slovo. Vážená paní místopředsedkyně, já tedy svůj návrh budu modifikovat. Prosím o zařazení za dosud pevně zařazené body.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Za všechny pevně zařazené body, ano.

Vyčerpali jsme všechny žádosti o změny našeho programu, můžeme tedy jednotlivě hlasovat o vznesených návrzích. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP