(Jednání pokračovalo v 15.40 hodin.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Vážené paní kolegyně, vážení kolegové, prosím vás, kteří mě teď posloucháte v kuloárech, abyste se dostavili do jednacího sálu, abychom mohli pokračovat. Je před námi schválení návrhů, které zazněly v rozpravě k návrhu pořadu 5. schůze Sněmovny. Jak jsem před přestávkou pro jednání klubu ČSSD oznámila, budeme hlasovat o těchto návrzích tradičně v tom pořadí tak, jak byly předneseny. Nejprve budeme hlasovat o návrzích grémia a poté o návrzích, které přednesli jednotliví kolegové v průběhu rozpravy.

Já zatím oznámím, že náhradní kartu číslo 11 má pan poslanec Zdeněk Škromach, náhradní kartu číslo 14 pan kolega Váňa. To byly náhradní karty.

 

Nyní budeme hlasovat o prvním z návrhů z grémia a ten návrh zní takto: sněmovní tisky 84, 85, 17, 52 a 86, což jsou body 10, 11, 12, 43 a 57 návrhu pořadu, zařadit na středu 22. 9. jako první až pátý bod dopoledne, tedy zítra, ve středu dvacátého druhého ráno, první až pátý bod.

O tomto návrhu rozhodneme hlasováním pořadové číslo 2. Zahajuji toto hlasování a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 2, přítomno 178, pro 101, proti 10. Tento návrh byl přijat.

 

Dalším návrhem je zařazení sněmovních tisků 48 a 63, tedy body číslo 40 a 53 návrhu schůze, na středu 22. 9., tedy zítra, jako šestý a sedmý bod dopoledne.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 3. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 3, přítomno 183, pro 123, proti 6. Také tento návrh byl přijat.

 

Třetím návrhem je návrh na zařazení sněmovních tisků 65, 70 a 81, jsou to body 14, 21 a 22 návrhu pořadu, zařadit tyto body na úterý - dnes - 21. 9. jako první až třetí bod.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 4. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 4, přítomno 185, pro 105, proti 20. Také tento návrh byl schválen.

 

Nyní je zde návrh na zařazení nového bodu do bloku voleb a je to Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 5 a prosím - kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování s číslem 5, přítomno 185, pro 176, proti nikdo. Tento návrh jsme schválili.

 

Dále rozhodneme o návrhu na zařazení zákonů předkládaných Senátem a zastupitelstvy krajů na pátek 24. září, jako první až osmý bod.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 6. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 6, přítomno 185, pro 146, proti 3. Tento návrh jsme schválili.

 

To byly návrhy z grémia tak, jak jsem je přednesla. Ještě jeden návrh z grémia podrobíme hlasování, a to je návrh na to, aby volební body byly zařazeny na středu tak, jak upřesnil tento návrh předseda volební komise, na středu 22. září na 12.45 hodin. Týká se to bodů 61 až 64.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 7. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 7, přítomno 185, pro 162, proti 4. Tento návrh jsme schválili.

 

A nyní jsou před námi návrhy tak, jak byly předkládány během rozpravy. Nejprve je zde návrh pana poslance Bohuslava Sobotky, který navrhuje zařadit nový bod a tento bod má název Informace předsedy vlády o situaci ve financování platů zaměstnanců ve veřejném sektoru. Pan kolega Sobotka navrhoval tento bod zařadit jako první bod dnes. Zařadili jsme na dnešek tři jiné body, můžu dát návrh na modifikaci - prosím, pane kolego.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji vážená paní předsedkyně. Já se omlouvám, já bych přece jenom pro jistotu přečetl plný název tohoto bodu tak, jak jsem ho navrhoval, aby bylo zřejmé (Ano.), o čem za chvíli bude Poslanecká sněmovna hlasovat. Název toho bodu zněl: Informace předsedy vlády Petra Nečase o situaci ve financování platů zaměstnanců veřejného sektoru s ohledem na zajištění bezpečnosti občanů a dostupnosti zdravotní péče. To je tedy název tohoto bodu. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano a teď se musíme domluvit na to zařazení, pane kolego. Vy jste navrhoval jako první bod dnes, první tři body jsme již obsadili. Souhlasíte, prosím, aby to byl čtvrtý bod dnes?

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Ano, já se domnívám, že lze zvolit i tuto variantu tak, aby tento bod byl zařazen jako čtvrtý bod, alespoň pan premiér si bude moci připravit informaci, kterou podá Poslanecké sněmovně. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano. Zahajuji hlasování pořadové číslo 8 o zařazení nového bodu do našeho pořadu schůze s názvem tak, jak ho předestřel pan kolega Sobotka.

Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti? (Zleva ironický potlesk.)

Hlasování pořadové číslo 8, přítomno 185, pro 74, proti 102. Tento návrh přijat nebyl.***




Přihlásit/registrovat se do ISP