(14.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pak tady byl návrh pana poslance Davida Ratha. Pan poslanec David Rath navrhoval zařadit informaci o - prosím, pan poslanec Rath, kdyby mne poslouchal - je to informace premiéra a ministra zdravotnictví o chystaných způsobech řešení krize ve zdravotnictví. Jedná se tedy o odchody lékařů. A jestli jsem to pochopil, vy jste navrhoval, abychom to zařadili také na středu tento týden po pevně zařazených bodech. (Poznámky z lavic.) Ale pan poslanec Rath souhlasí s tím, první po pevně zařazených bodech.

Omlouvám se, poprosil bych pana poslance, kdyby to upřesnil, protože tady jsou o tom nějaké dohady, jak to vlastně bylo míněno. Prosím.

 

Poslanec David Rath: Pane předsedající, jako první bod po pevně zařazených bodech.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji. Tak jsem to vlastně říkal správně. Informace premiéra a ministra zdravotnictví o chystaných způsobech řešení krize ve zdravotnictví.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko, zvedne ruku - zařadit ve středu po pevně zařazených bodech. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 9. Přihlášeno 186, pro hlasovalo 75, proti 96, takže tento návrh byl zamítnut.

 

Budeme hlasovat další návrh. To byl návrh pana poslance Vidíma. Ten se týká bodu 113 až 117, to jsou všechno informace o nasazení sil, vojenských přeletech, průletech, takže to je série tohoto typu zpráv. Plány vojenských cvičení a podobně. Takže jsou to body 113 až 117. Pan poslanec Vidím navrhoval body zařadit na pátek 10. prosince po pevně zařazených bodech. Takže by to byly body až tuším 12, 13 a podobně. Ne, omlouvám se. Body 113 až 117 na pátek 10. prosince po pevně zařazených bodech. Takhle je to přesně, to hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 10. Přihlášeno 186, pro hlasovalo 140, proti žádný, takže tohle bylo přijato.

 

Další je návrh pana poslance Vladislava Vilímce, požaduje pevné zařazení bodu 12 a 13, což jsou také platy. Takže pan poslanec Vilímec navrhuje pevné zařazení bodu 12 a 13 na úterý 14. 12. po pevně zařazených bodech. Je to jasné?

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, tohle zařadit takto, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 11. Přihlášeno je 186, pro hlasovalo 104, takže to bylo přijato.

 

Pak tu máme hlasování, poslední návrh poslanecký, byla paní poslankyně Zdeňka Horníková. Paní poslankyně Zdeňka Horníková navrhovala bod číslo 21, což je tisk 188, je to opět občanský zákoník, týká se to nájemného z bytů. Paní poslankyně Horníková navrhovala zařadit tento bod 21 na středu po pevně zařazených bodech, teď zítra. Takže tento občanský zákoník, nájemné z bytů, paní poslankyně Horníková, středa po pevně zařazených bodech, číslo 21.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 12. Přihlášeno 186, pro hlasovalo 105, bylo to přijato. Takže i tento poslední návrh, poslanecký takříkajíc, byl přijat.

 

Teď už nám zbývá hlasovat o celém návrhu pořadu 9. schůze Poslanecké sněmovny, tak jak byl nám původně předložen a tak jak jsme ho nyní upravili schválenými návrhy. Takže budeme hlasovat o celém pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento pořad schůze stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 13. Přihlášeno 186, pro hlasovalo 112, proti 40, pořad schůze byl schválen.

 

Než přistoupíme k projednávání návrhu zákona vráceného Senátem, navrhuji na žádost předsedy Senátu umožnit vystoupení senátorovi Václavu Vlčkovi v Poslanecké sněmovně. Doufám, že je přítomen pan senátor Vlček. V každém případě bychom měli tedy nyní hlasovat o souhlasu s jeho vystoupením.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s vystoupením senátora Václava Vlčka v Poslanecké sněmovně, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 14. Přihlášeno je 185 poslanců, pro hlasovalo 166, proti nikdo. Zvu pana senátora mezi nás. Vítám ho.

 

Dobrý den, pane senátore a můžeme se tedy pustit do projednávání prvního bodu.

 

2.
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb.,
o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 45/4/ - vrácený Senátem

Návrh zákona byl Senátem vrácen s pozměňovacím návrhem, jeho usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 45/5.

Nyní poprosím, aby se za navrhovatele k usnesení Senátu a k předloženému pozměňovacímu návrhu nejdřív vyjádřila paní poslankyně Karolina Peake. Prosím všechny o klid a paní poslankyni prosím, aby se vyjádřila k tomu, co jsme obdrželi ze Senátu, jako první. Poprosil bych vás, kolegové, protože se jedná o významnou věc a měli bychom pochopit, o co se jedná, tak vás prosím, abyste se všichni buď usadili anebo šli debatovat ven. (Zvoní zvoncem.) Promiňte, prosím o klid a paní poslankyni, aby řekla své. Prosím.

 

Poslankyně Karolína Peake: Dobrý den, vážený pane předsedající, vážený pane senátore, vážená vládo, dámy a pánové. Dnes projednáváme tisk, který nám vrátil Senát a který jsme zde projednávali zkraje našeho volebního období. Tím tiskem, který jsem předkládala já společně s kolegyní Kristýnou Kočí, a požádalo nás o tento předklad Ministerstvo pro místní rozvoj, jsme se snažili napravit chybu, která se stala na konci minulého volebního období, a snažili jsme se ji napravit co nejrychleji. Jen krátce shrnu, co se stalo. Šlo o to, že v zákoně o veřejných zakázkách v paragrafu zabývajícím se základními předpoklady pro účastníky na veřejných zakázkách byly zavedeny limity, které byly v rozporu s pravidly volné soutěže, volného trhu Evropské unie, a tedy v rozporu nejen s Lisabonskou smlouvou, ale dalšími předpisy Evropské unie. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP