(18.00 hodin)
(pokračuje Tejc)

To je náš návrh a já vás prosím, abychom jej poslali dále a použili jej také jako případný nosič pro změnu, kterou bychom společně dohodli. Myslím, že právě - jak se ukázalo - půda výboru je jediná možná pro hledání kompromisu, protože nějaké zákulisní dohody koalice, které se vtělí do návrhu zákona, který se někde připomínkuje bez opozice, rozhodně tím kompromisem nejsou a není to ani správná cesta k jeho hledání. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Ptám se, zda si ještě někdo přeje vystoupit v obecné rozpravě. Nikoho neeviduji, a obecnou rozpravu proto končím.

Ujistím se, že ani pan zpravodaj ani pan navrhovatel si nepřejí vystoupit s žádnými závěrečnými slovy.

Přistoupíme k hlasování o návrhu, který podal pan zpravodaj již 22. září a dnes jej v obecné rozpravě zopakoval. Jedná se o návrh na zamítnutí. Přivolám naše kolegy. Všechny vás odhlásím a prosím vás, abyste se znovu přihlásili svými hlasovacími kartami. Až se ustálí počet přítomných přihlášených na hlasovací tabuli, tak budeme mířit k zahájení hlasování. (Předsedající chvíli čeká.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh na zamítnutí předloženého návrhu zákona, nechť stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 56, z přihlášených 132 poslanců pro 79, proti 32. Návrh byl přijat a tento tisk byl zamítnut, čímž končí jeho projednávání.

 

Vidím na své tabuli pana Vojtěcha Filipa - ne, tentokrát se nehlásí se žádnou faktickou.

Tím pádem, kolegyně a kolegové, po dohodě předsedů parlamentních klubů nyní končím pořad jednání dnešního dne. Přerušuji naši schůzi do zítřejšího rána do 9. hodiny, kdy budeme pokračovat pevně stanovenými body našeho programu.

Děkuji vám všem za spolupráci a přeji hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 18.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP