(10.40 hodin)

 

Poslanec Karel Šidlo: Děkuji za slovo. Dámy a pánové, dovolte mi seznámit vás s procedurou. Procedura, kterou jsem připravil společně s legislativním odborem Poslanecké sněmovny, představuje deset hlasování a ta hlasování by se odehrávala v následujícím pořadí.

První hlasování by bylo o usnesení hospodářského výboru kromě bodu A15. Jinak schválením bodu A2 je nehlasovatelný návrh B1, schválením A7 nehlasovatelné H4, schválením A8 nehlasovatelné B3, schválením A9 nehlasovatelné B4, schválením A11 nehlasovatelné B5, schválením A13 nehlasovatelné B6, schválením A14 nehlasovatelné F2.

Další hlasování by bylo o pozměňovacích návrzích pana poslance Humla pod písmeny G1, 2, 3 a 4. Pokud bude schváleno G1, stává se nehlasovatelným pozměňovací návrh pana Čechovského, Černochové a Langšádlové.

Třetí hlasování opět o části pozměňovacího návrhu pana poslance Humla G5, kdy schválením G5 se stává nehlasovatelným A15.

Čtvrté hlasování je o pozměňovacím návrhu poslance Laudáta pod písmenem F1 a schválením F1 je nehlasovatelný pozměňovací návrh B2, což je usnesení výboru pro sociální politiku.

Dalším hlasováním, pátým, je hlasování o pozměňovacích návrzích poslance Šidla pod písmeny C1 až C13.

Šestým hlasováním je hlasování o pozměňovacím návrhu poslance Cempírka pod písmenem D.

Sedmým hlasováním pozměňovací návrhy poslankyně Peckové pod písmeny E1 a E2.

Osmé hlasování je hlasování o pozměňovacích návrzích poslance Zapletala pod písmeny H1, 2 a 3.

Devátým hlasováním je hlasování o dalších pozměňovacích návrzích poslance Zapletala pod písmeny H5 a H6. Další pozměňovací návrhy pod písmenem H, a to čísla 7, 8 a 9, jsou nehlasovatelné z důvodu nesrozumitelnosti.

Poté nás čeká závěrečné, desáté hlasování o zákonu jako celku.

Tolik k navržené proceduře schvalování tohoto tisku 26.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji, pane zpravodaji. Jak vidíte, kolegyně a kolegové, procedura je to poměrně komplikovaná a bude vyžadovat naše větší soustředění. Právě k této proceduře si přeje vyjádřit pan poslanec Huml, kterému v tuto chvíli dávám slovo.

 

Poslanec Stanislav Huml: Dobrý den. Vážení kolegové, paní předsedkyně, vládo, já mám pozměňovací návrh k proceduře a chtěl bych, aby hlasování A bylo po bodech, nikoli jako celek. Mám tam problém s tím čtvrtým bodem, protože pak bychom nesměli předjíždět na křižovatce cyklisty a to je kontraproduktivní, je to proti Vídeňské úmluvě.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, hovoříme nyní o proceduře, nikoli o věcné podstatě tohoto návrhu. Pan poslanec Huml tedy navrhuje, abychom nehlasovali bod A jako celek, ale po jednotlivých bodech. Ještě jednou pan poslanec Huml.

 

Poslanec Stanislav Huml: Kolegové upřesňují, a mají pravdu, mně by stačilo A4 hlasovat zvlášť.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Jinými slovy pan poslanec Huml navrhuje bod A4 - ale já ho tady bohužel nevidím. Říkal jste A4? Tak pan zpravodaj se toho ujme. Prosím, shrňte nám tedy návrhy, tak jak šly od pana... Ještě se hlásí pan poslanec, prosím.

 

Poslanec Josef Šenfeld: Vážená paní místopředsedkyně, vážená vládo, vážení kolegové, já jsem si vědom, že procedura je velmi složitá, ale mám podobný návrh jako kolega Huml s tou výjimkou, že já bych chtěl samostatně hlasovat - a žádám vás o to - o bodu A6. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, tak to je druhý požadavek na oddělené hlasování. Chci se ujistit, že žádný další poslanec si nepřeje již k tomuto vystoupit. Prosím, pane zpravodaji, abyste tyto návrhy shrnul.

 

Poslanec Karel Šidlo: Návrhy, které zazněly před procedurou, jsem ochoten akceptovat. Oddělené hlasování bude o bodu A4 a o bodu A6 a budou následovat po schválení ostatních bodů usnesení hospodářského výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, všichni jsme tomu takto rozuměli. Přeje si někdo, abychom tuto proceduru schválili hlasováním? Navrhuje to tak někdo? Myslím, že není pochyb. Pane zpravodaji, navrhujete, abychom si odhlasovali proceduru, byť je takto velmi podrobně...? Je obsáhlá dost a pan zpravodaj navrhuje, abychom si to takto odhlasovali.

 

Já proto zahajuji hlasování a ptám se, kdo z vás je pro proceduru, kterou takto navrhl pan zpravodaj, ať stiskne tlačítko ano. Pokud je někdo proti, ať stiskne tlačítko ne.

V hlasování číslo 73 z přihlášených 161 poslanců pro 153, proti žádný. Proceduru jsme tímto schválili.

 

Pane zpravodaji, budeme tedy o těchto návrzích hlasovat tak, jak nás povedete.

 

Poslanec Karel Šidlo: Dámy a pánové, první hlasování je o usnesení hospodářského výboru pod body A1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 a 16.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Prosím o stanoviska navrhovatele a zpravodaje. (Obě stanoviska doporučující.)

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takto přednesený návrh. Kdo je proti?

V hlasování číslo 74 z přihlášených 162 poslanců pro 157, proti žádný. Návrh byl přijat. Prosím další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Šidlo: Druhé hlasování bude o návrhu pod písmenem A4 z usnesení hospodářského výboru. Doporučuji. (Navrhovatel má neutrální stanovisko.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

V hlasování číslo 75 z přihlášených 163 poslanců, pro 61, proti 70. Tento návrh nebyl přijat.

 

Dříve než přistoupíme k dalšímu bodu, zeptám se pana poslance Milana Urbana, zda... Tak, já si vás odmažu. A prosím, pokračujeme, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Šidlo: Dalším hlasováním je hlasování o bodu A6, také z usnesení hospodářského výboru. (Obě stanoviska doporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Zahajuji hlasování. Kdo z poslanců podporuje tento návrh, nechť stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

V hlasování číslo 76 z přihlášených 164 poslanců pro 143, proti 2. Tento návrh byl přijat. Přistupme k dalšímu návrhu, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Šidlo: Další hlasování bude o pozměňovacích návrzích pana poslance Humla pod písmeny G1, 2, 3 a 4. Tyto pozměňovací návrhy se týkají měření rychlosti vozidel, doplnění tohoto ustanovení, a týkají se ještě úpravy dopravních značek při tomto měření. (Navrhovatel i zpravodaj doporučují.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP