(Jednání pokračovalo v 9.40 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Kolegyně a kolegové, skončila přestávka určená na poradu klubu poslanců sociální demokracie a my se můžeme vrátit k přerušenému jednání. Prosím, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami, neboť nás čeká několikero hlasování tak, jak před přestávkou byly podány návrh k programu dnešního jednání. Prosím, abychom se ztišili a mohli o těchto návrzích v klidu a soustředěně hlasovat.

  

První návrh podal pan poslanec Suchánek, který navrhuje zařadit do bloku třetích čtení jako šestý bod tisk číslo 241. Jedná se o bod 108. Dávám o tomto návrhu hlasovat.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 177 z přihlášených 166 poslanců pro 94, proti 28. Tento návrh byl přijat.

 

Než přistoupíme k hlasování o dalším návrhu, zeptám se pana poslance Babora, zda jeho přihlášení něco znamená. Dává mi najevo, že nic neznamená.

  

Přistoupíme k hlasování o druhém návrhu, který podal pan poslanec Tluchoř, který navrhuje zařadit za blok třetích čtení tisk číslo 204, bod číslo 32. Je tomu tak, pane poslanče Tluchoři? Je.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 178 z přihlášených 168 pro 93, proti 58. I tento návrh byl přijat.

 

Konečně posledním návrhem byl návrh pana předsedy Kováčika, který navrhuje zařadit jako první bod dnešního jednání informaci o situaci ve zdravotnictví v podání pana ministra Hegera.

Zahajuji hlasování o tomto návrhu a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 179 z přihlášených 168 pro 70, proti 79. Tento návrh nebyl přijat.

 

Konstatuji tedy, že jsme si schválili rozšíření našeho programu o dva body, a to o jedno třetí čtení jako šesté zařazené do bloku třetích čtení a poté tisk číslo 204, bod číslo 32.

  

Můžeme tedy přistoupit k prvnímu bodu našeho dnešního jednání a tím je

 

78.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 360/1992 Sb., o výkonu
povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných
inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 183/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a zpravodaj výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj pan poslanec Václav Horáček. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk číslo 183/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo hlásí z místa. Nikoho nevidím, rozpravu ukončuji.

Ptám se pana navrhovatele, pana zpravodaje, zda si přejí vystoupit se závěrečnými slovy. Prosím, pan ministr si přeje vystoupit.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Kamil Jankovský Paní předsedající, dobrý den. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, jenom velice v krátkosti. Ten zákon, tak jak jsme ho předložili, byl projednán a v tuto chvíli stanovisko navrhovatele je, že nesouhlasíme s pozměňovacími návrhy.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, děkuji. Pokud si pan zpravodaj nepřeje vystoupit se závěrečným slovem, tak přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Já ho prosím, aby nám oznámil postup při hlasování a poté jednotlivé návrhy přednášel a před hlasováním se k nim vyjádřil. Prosím.

 

Poslanec Václav Horáček: Děkuji. Paní předsedající, vážená vládo, kolegyně, kolegové, výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj ve svém usnesení číslo 27 ze dne 13. ledna doporučil projednat a schválit předložený návrh zákona bez připomínek. Ve druhém čtení byly podány dva pozměňovací návrhy. První byl podán poslancem Václavem Votavou a je uveden v souhrnu pozměňovacích návrhů pod bodem A1 až A6, druhý byl podán poslancem Jaroslavem Lobkowiczem a je uveden v souhrnu pozměňovacích návrhů pod body B1 až B3. Souhrn pozměňovacích návrhů vám byl rozdán jako sněmovní tisk 183/2. Oba pozměňovací návrhy je třeba nechat hlasovat v celku, neboť jejich jednotlivé části samy o sobě nedávají smysl.

Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán a návrh procedury je poměrně jednoduchý, takže není třeba o něm nechat hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, děkuji. Ptám se Sněmovny, zda má někdo připomínku nebo návrh k postupu, který pan zpravodaj navrhuje. Žádnou námitku nevidím.

Pane zpravodaji, prosím, abyste jednotlivé návrhy přednášel.

 

Poslanec Václav Horáček: Hlasuje se o případných návrzích do § 95 odst. 2 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. Hlasuje se bod A jako celek, tedy body A1 až A6, pak hlasujeme bod B jako celek, tedy body B1 až B3, a na konec hlasujeme o návrhu zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Já vás prosím, pane zpravodaji, abyste přednášel vždy každý jednotlivý návrh, o kterém budeme hlasovat, poté další návrh.

 

Poslanec Václav Horáček: Takže hlasujeme bod A jako celek, tedy body A1 až A6.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Prosím stanoviska pana navrhovatele a pana zpravodaje. Pane ministře, prosím stanovisko k pozměňovacímu návrhu. Zapněte si mikrofon, prosím. (Ministr nesouhlasí, zpravodaj nesouhlasí.)

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 180 z přihlášených 168 poslanců pro 41, proti 108. Tento návrh nebyl přijat. Prosím další návrh, pane zpravodaji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP