(10.20 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji paní zpravodajce. Procedura je opravdu složitá a bude vyžadovat naše soustředění. Dříve než dám o ní hlasovat, hlásí se pan poslanec Křeček. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Já bych chtěl jenom upozornit snad na přeřeknutí paní kolegyně. Pokud bude vaší vůlí, aby některé mé body byly předřazeny, tak nikoliv bod D9, ale D10.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Souhlasí paní zpravodajka?

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Ano, samozřejmě, souhlasím. Předřadíme bod D10, nikoliv bod D9.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Takto navržená procedura - nechci říci, zda je všem jasná, ale zda všichni chtějí přistoupit a jsou připraveni přistoupit na to, že budeme takto postupovat a necháme se vést paní zpravodajkou. Nevidím žádnou námitku, proto budeme hlasovat o schválení takto navržené procedury.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 183 z přihlášených 173 poslanců pro 161, proti žádný. Procedura byla schválena.

 

Prosím paní zpravodajku, aby nám teď přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy, o kterých budeme hlasovat, a před hlasováním se k nim spolu s panem navrhovatelem vyjadřovala.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Paní předsedající, dovolím si zahájit hlasování bodem D4. Je to návrh pana poslance Křečka. Týká se výše nájemného. Pan poslanec návrh zdůvodnil. Stanovisko zpravodaje je zamítavé. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo podporuje tento návrh, nechť stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

V hlasování číslo 184 z počtu 174 přihlášených pro 72, proti 95. Tento návrh nebyl přijat.

 

Ještě jednou prosím, kolegyně a kolegové, abyste se ztišili, abychom hlasovali tak, jak opravdu chceme, a ne tak, jak nás ovlivní chaos, který tady hrozí vládnout.

Prosím, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dále bych doporučila hlasovat o bodu D5, případně D6 společně, pokud s tím pan navrhovatel souhlasí. Souhlasí. Tento bod se týká doručení výpovědi. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo podporuje tento návrh, ať stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

V hlasování číslo 185 z přihlášených 174 poslanců pro 157, proti žádný. Tento návrh byl přijat. Paní zpravodajko, prosím, další návrh.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Děkuji. Přijetím tohoto návrhu se staly nehlasovatelné body C9 a C10 pana poslance Babora, protože ty měly v podstatě stejný obsah, pokud s tím pan poslanec souhlasí.

Dále bych navrhla hlasovat o bodu D10, tak jak navrhl pan poslanec Křeček. Tento bod se týká zrušení paragrafu v pasáži přechodných ustanovení. Pan poslanec to zdůvodnil. Stanovisko zpravodaje je zamítavé. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 186 z přihlášených 174 poslanců pro 73, proti 97. Tento návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Tím jsme se, paní předsedající, vypořádali s předřazenými body. Dále bych navrhla, abychom hlasovali jedním hlasováním o návrhu ústavněprávního výboru, který máme pod písmeny B1 až B16. Jedním hlasováním. Zpravodaj doporučuje. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo podporuje tento návrh, nechť stiskne tlačítko ano. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 187 z přihlášených 174 poslanců pro 142, proti 12. Tento návrh byl přijat.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Děkuji, paní předsedající. Následně doporučuji hlasovat jedním hlasováním o návrzích výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, a to A2, A3, A4. Tyto návrhy se týkají snížení sociální klauzule ze 75 let na 70. Zpravodaj doporučuje. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 188 z přihlášených 174 poslanců pro 170, proti 1. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Posledním návrhem ze skupiny A nám zůstává bod A1. Vzhledem k tomu, že byl přijat bod B8, prohlašuji bod A1 za nehlasovatelný.

Nyní mi dovolte, paní předsedající, abych shrnula. Protože bylo přijato B11 až B16 a bylo přijato D5 a D6, stávají se v tuto chvíli nehlasovatelnými tyto pozměňovací návrhy: A1, C4, C6, C8, C11, D2, D3 a D8. Zůstávají nám tedy k hlasování body D1, D7, C1, C2, C3, C5 a C7.

Dovoluji si teď navrhnout, abychom nejprve hlasovali o kategorii bodů D, a to tak, že nejprve bychom hlasovali o D1 pana poslance Křečka.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Prosím, stanoviska. (Ministr i zpravodajka: Nesouhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo podporuje tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 189 z přihlášených 174 poslanců pro 74, proti 92. Tento návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dále navrhuji hlasovat o bodu D7. Stanovisko zpravodaje zamítavé. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Zahajuji hlasování (číslo 190) a ptám se, kdo je pro tento návrh. (Šum v sále, nelze hlasovat.) Prohlašuji tento pokus za zmatečný. Budeme hlasovat znovu.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 191 z přihlášených 174 poslanců pro 73, proti 96. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Děkuji. Dále navrhuji hlasovat o bodu C1. Je to návrh pana poslance Babora, který upřesňuje definici bytu zvláštního určení. A tady... Pardon? (Poslanec Tluchoř s kolegy z předních lavic upozorňuje, že D9 byl nehlasovatelný.)

D9 byl nehlasovatelný.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Tak. A prosím, propříště, pokud má někdo připomínku, aby se přihlásil a přednesl ji na mikrofon. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP