Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
16. března 2011 v 9.31 hodin
Přítomno: 182 poslanců

 

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dobré ráno, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, členové vlády. Zahajuji druhý jednací den 14. schůze Poslanecké sněmovny. Vítám vás na ní.

Prosím nejprve jako vždy, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami a oznámili mi, kdo žádá o vydání karty náhradní.

Nejprve vás seznámím s omluvami z dnešního dne. Z poslanců se omlouvají: Antonín Pavel, Dana Filipi, Jan Hamáček, Petr Jalowiczor, Radim Jirout, Václav Mencl, Ivan Ohlídal, Jan Pajer, Vlasta Parkanová, Karolína Peake, Jaroslava Schejbalová, Ladislav Skopal, Josef Smýkal, Cyril Zapletal a Václav Zemek do 10 hodin 30 minut. Z členů vlády se omlouvají Vít Bárta, Karel Schwarzenberg a Alexandr Vondra. Tolik omluvy.

Dále bych vás informovala o tom, že na dnešní dopoledne máme pevně zařazené body 53 - říkám to zejména pro zpravodaje a předkladatele, prosím o pozornost - body 53, 55, 62, 7 a 8. Poté budeme pokračovat dalšími body z bloku prvních čtení. Odpolední jednání zahájíme pevně zařazenými body 44 a 30 a poté opět budou následovat zákony z bloku prvních čtení.

Paní poslankyně Orgoníková má náhradní kartu číslo 7.

Také ještě připomínám, přestože to bylo řečeno včera, že dnes od 19 hodin máme zařazeny body z bloku smlouvy - druhé a prvé čtení. Očekává se - je jich celkem, myslím, jedenáct v prvém čtení a pět nebo šest ve druhém, takže ta hodina by na to mohla teoreticky stačit. Čili mezi 19. a 20. hodinou dnes budou projednávány smlouvy v druhém a prvém čtení.

Tolik všechna upozornění, která jsem měla já pro vás.

Nyní se hlásí o slovo předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík. Prosím.

 

Poslanec Petr Gazdík: Pěkné ráno. Vážená paní předsedající, milé kolegyně, milí kolegové, dovoluji si požádat o zařazení na pořad schůze sněmovního tisku 239, druhého čtení návrhu zákona nebo změny návrhu zákona o státním rozpočtu, a to po pevně zařazených bodech, po bodu 8 před blok prvních čtení.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová A bylo by to tedy dnes před bod 8. (Po bodu.) Po bodu 8, tedy po pevně zařazených bodech. Dobře, to je první návrh. A další prosím?

 

Poslanec Petr Gazdík: Dále poprosím po tomto bodu, který bude zařazen po bodu 8, zařazení sněmovního tisku, třetího čtení sněmovního tisku - pardon - bodů 68 a 69, vládní návrh zákona o platebním styku, sněmovní tisk 177 a 178, body 7 a 8. (Po chvilce odmlčení:) Omlouvám se, beru zpět, to je nesmysl.

Takže jsou to body 19 a 20, sněmovní tisk 266 a 276, zařadit po tom bodu 8 a po tisku 239. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dobře. Takže další pevně zařazené body po tom prvním, který jste navrhoval, by byly bod 19 a bod 20. Tak to navrhujete? Ano. Děkuji.

Prosím nyní pan kolega Farský. Prosím.

 

Poslanec Jan Farský: Vážená paní předsedkyně, dámy a pánové, já bych chtěl navrhnout pevné zařazení bodu číslo 64, což je tisk číslo 165, novela zákona o ochraně veřejného zdraví, a to na středu 23. března jako třetí bod bloku třetích čtení za již zařazené body číslo 66 a 67. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, je to číslo 64, tisk 165, na středu za pevně zařazené body. Je to tak? (Ano.) Dobře.

Prosím další nějaký návrh k pořadu schůze. Není. Budeme tedy hlasovat o těch, které byly předneseny. Máme před sebou tři hlasování.

 

V prvém z nich navrhuje pan poslanec Gazdík pevné zařazení sněmovního tisku číslo 239, je to návrh změn státního rozpočtu, jako pevně stanovený bod dnes dopoledne po bodu 8.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 32. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 32. Přítomno 153, pro 89, proti 28. Tento návrh byl přijat.

 

Oznámím ale, že náhradní karty má pan poslanec Babák - číslo 12, pan ministr Kalousek - číslo 16.

 

Další hlasování se týká pevného zařazení bodu číslo 19, sněmovní tisk 266, bodu číslo 20, sněmovní tisk 276, za dnes již pevně zařazené body.

Zahajuji hlasování číslo 33. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 33. Přítomno 158, pro 88, proti 12. Tento návrh tedy byl přijat.

 

Pan kolega Farský žádá Sněmovnu o pevné zařazení bodu číslo 64, sněmovního tisku 165, na středu 23. 3. jako třetí bod za již pevně zařazené body.

Zahajuji hlasování číslo 34. Prosím, kdo je pro tento návrh? A kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 34. Přítomno 160, pro 96, proti 16. Také tento návrh jsme schválili.

 

To byla tedy úvodní hlasování a můžeme se věnovat oněm schváleným bodům.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo 53. Je to

 

53.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení
souhlasu návrh na přístup k Prohlášení některých evropských vlád
o fázi využívání nosných raket Ariane, Vega a Sojuz z Vesmírného střediska
/sněmovní tisk 171/ - druhé čtení

Prosím o úvodní slovo pana ministra dopravy Víta Bártu.

Paní místopředsedkyně Klasnová má náhradní kartu číslo 8.

Prosím, pane ministře. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP