(9.50 hodin)
(pokračuje Polčák)

Zákon o střetu zájmů ovšem takovouto definici veřejného činitele nezná a nemá, a bylo by tedy třeba připravit nejen komplexní novelu zákona o střetu zájmů, ale i obecního zřízení, zákona č. 128/2000 Sb. i zákona o krajích, zákona č. 129/2000 Sb.

Je to samozřejmě možné, nicméně i tento návrh zákona, tak jak byl předkladateli předložen, je samozřejmě hlasovatelný, nicméně neupravuje problematiku právě z hlediska neuvolněných členů zastupitelstev. Na to jsem si tedy dovolil poukázat a vzhledem k tomu se potom rovněž vyslovím při stanovisku zpravodaje při projednávání této předlohy ve třetím čtení. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano. Děkuji, pane zpravodaji. Registruji zvýšený neklid v sále a domnívám se, že se možná týká projednávání tohoto návrhu. Chci se tedy ujistit, že všichni diskutující poslanci a poslankyně si přejí dál pokračovat v jednání, nebo chtějí krátkou přestávku.

Prosím, pan poslanec Gazdík, předseda poslaneckého klubu.

 

Poslanec Petr Gazdík: Vážená paní předsedající, milé kolegyně, milí kolegové, dovoluji si poprosit o desetiminutovou přestávku na poradu klubu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano. Děkuji. Deset minut pauza. Sejdeme se v 10.01 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.51 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP