(16.30 hodin)
(pokračuje Drábek)

Mám takový pocit, že v tuto chvíli buď dochází k nedorozumění z nedočtení dalších řádků, anebo - neumím si to jinak vysvětlit, protože, znovu opakuji, tuto připomínku vznesla Českomoravská konfederace odborových svazů v připomínkovém řízení. Ta připomínka byla vypořádána, vysvětlena. Pokud zůstane ta dikce tak, jak je, tak to bude znamenat, že zaměstnavatel si může vybrat, jestli dotyčné záležitosti projedná s odborovou organizací, nebo s radou zaměstnanců. Proti zájmům odborů. Trošku jsme si asi vyměnili role.

Nicméně opravdu to nepovažuji za stěžejní záležitost. Je to respektování nálezu Ústavního soudu. Samozřejmě, lze to zapracovat do kterékoli jiné novelizace zákoníku práce, pokud by to mělo být na překážku konsenzuálního schválení, protože účelem novely je skutečně harmonizovat a termín harmonizace máme v červnu. Byl bych rád, abychom pokud možně konsenzuálně tento návrh schválili.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji, pane ministře. Ptám se, jestli se někdo další hlásí do obecné rozpravy. Žádnou přihlášku neregistruji. Končím tedy obecnou rozpravu. Protože nezazněly žádné návrhy, zahajuji podrobnou rozpravu a ptám se, kdo se hlásí do podrobné. Prosím, paní zpravodajka.

 

Poslankyně Renáta Witoszová: Děkuji. Dovolte mi ještě načíst pozměňovací návrh k tomuto tisku 256, kdy z důvodu délky legislativního procesu bych se chtěla přihlásit ke změně v článku III Účinnost, kdy se slova "Tento zákon nabývá účinnosti dnem 6. června 2011." nahrazují slovy "Tento zákon nabývá účinnosti dnem jeho vyhlášení.". Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji vám. Hlásí se někdo další do podrobné rozpravy? Není tomu tak. Končím podrobnou rozpravu a končím i čtení tohoto návrhu.

Dámy a pánové, končím také dnešní jednací den. Zítra se sejdeme v 9 hodin ráno s tím, že upozorňuji, že ráno nebudou písemné interpelace, protože ty byly vyčerpány, ale pokračujeme v bodech, které jsou na programu schůze.

Přeji vám hezké odpoledne. Na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 16.43 hodin.)***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP