(18.40 hodin)
(pokračuje Vondra)

Za druhé. Vloni v létě jsme zrušili záměr uspořádat v Praze zasedání ministrů obrany letos na jaře, ministrů obrany NATO a rozpočet na toto zasedání byl ve výši 300 milionů korun. Čili ušetřili jsme dalších 300 milionů korun.

Za třetí. Změnili jsme dodávky armádního stravování na Praze 6, tak jak byly nastaveny za Jaroslava Tvrdíka, a tato změna přináší roční úsporu 46 milionů korun.

Za čtvrté jsme zrušili výběrové řízení, a kolega Urban o tom jistě možná ví, z Čáslavi, a vyhlásili jsme nové otevřené výběrové řízení na opravu přistávací dráhy v Čáslavi a ta úspora byla z původně vysoutěžených 80 milionů 40 milionů korun na celou polovičku. Uspořili jsme 40 milionů korun.

Za páté. Vypověděli jsme smlouvy na dodávky úklidových prací pro Ministerstvo obrany a tento krok přináší úsporu 50 milionů korun ročně.

Čili suma sumárum, na těchto pěti příkladech dohromady jsem schopen do detailu doložit, že za pouhý rok své práce, když se snažíme něco dělat lépe, jsme uspořili státu dohromady 3 miliardy korun.

Děkuji za pozornost.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová To bylo závěrečné vystoupení ministra Alexandra Vondry. Nyní se hlásí o slovo předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové.

 

Poslanec Petr Gazdík: Vážená paní předsedající, milé kolegyně, kolegové, dovoluji si požádat o přestávku na poradu klubu ve výši 20 minut. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Vyhlašuji přestávku do 19.05 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 18.44 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP