(18.00 hodin)

 

Poslanec Antonín Seďa: Děkuji, paní předsedkyně. Já jsem se chtěl jenom zeptat pana zpravodaje, jestli nezapomněl na pozměňovací návrh B4.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, děkuji. Pan zpravodaj nám to upřesní.

Mezitím oznamuji, že se omlouvá od 18 hodin ze zdravotních důvodů paní poslankyně Jana Kaslová.

Pan poslanec Jiří Oliva má slovo.

 

Poslanec Jiří Oliva: Já se velmi omlouvám. Když jsem uváděl návrhy pana kolegy Skopala, tak nám tam vypadl ještě jeden návrh pod označením B4, který se týká zákona o správních poplatcích. Rovněž je součástí usnesení.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Čili bychom hlasovali nejprve návrh pana poslance Skopala B1, B2 a B4. Je tomu tak, nebo zvlášť B4? (Zpravodaj: Zvlášť.) Takže B1 a B2 dohromady, pak B4, potom A1 až A47 a podle odhlasování B1 a B2 uvidíme, zda se bude hlasovat o B3. Je to tak?

 

Poslanec Jiří Oliva: Když dovolíte, já bych to zrekapituloval. Nejdříve budeme hlasovat návrhy pana kolegy Skopala, každý zvlášť - (Předsedající: Nejdřív legislativně technickou.) - pod bodem 1 a 2, dále návrh pod bodem B3 a návrh pod bodem B4.

Takže jako první budeme hlasovat návrh uvedený pod bodem B1 a B2. Jako zpravodaj vyslovuji nesouhlas.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pane zpravodaji, ještě nejprve vás požádám, abychom odhlasovali legislativně technickou úpravu. Bývá to zvykem.

Stanoviska k legislativně technické úpravě? (Stanovisko zpravodaje i ministra je kladné.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 247. Táži se, kdo souhlasí s legislativně technickou úpravou. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 247, přítomno 146, pro 133, proti nikdo. Návrh byl schválen. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jiří Oliva: Teď budeme hlasovat o návrhu kolegy Skopala uvedeném pod bodem B1 a 2. (Stanovisko zpravodaje i ministra je nesouhlasné.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 248. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 248, přítomno 146, pro 54, proti 79. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jiří Oliva: Dále budeme hlasovat o návrhu kolegy Skopala uvedeném pod bodem B3. (Stanovisko zpravodaje i ministra je nesouhlasné.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 249. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 249, přítomno 147, pro 51, proti 81. Návrh nebyl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jiří Oliva: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Skopala uvedeném pod označením B4. (Stanovisko zpravodaje i ministra je nesouhlasné.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 250. Ptám se, kdo je pro návrh B4. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 250, přítomno 148, pro 55, proti 80. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jiří Oliva: Dále budeme hlasovat o návrhu zemědělského výboru, který je uveden pod označením A1 až 47. (Stanovisko zpravodaje i ministra je souhlasné.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 251. Ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 251, přítomno 150, pro 140, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Myslím, že jsme hlasovali o všech návrzích? Legislativa souhlasí. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 279."

Zahajuji hlasování pořadové číslo 252. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 252, přítomno 150, pro 136, proti nikdo.

 

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji. Končím projednávání bodu 79, sněmovního tisku 279, ve třetím čtení.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

82.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 18/1997 Sb., o mírovém využívání
jaderné energie a ionizujícího záření (atomový zákon) a o změně a doplnění
některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 634/2004 Sb.,
o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 305/ - třetí čtení

Prosím, aby u stolku zpravodajů místo předsedy vlády, který je momentálně omluven, zaujal místo ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Zpravodajem hospodářského výboru je pan poslanec Zbyněk Stanjura. Pozměňovací návrh je uveden ve sněmovním tisku 305/2.

Otevírám rozpravu. Písemnou přihlášku nemám. Ptám se, zda se někdo hlásí do této rozpravy. Nehlásí se nikdo. Rozpravu končím. Prosím zpravodaje, aby nás provedl hlasováním, které je před námi.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Procedura je poměrně jednoduchá. Je jeden pozměňovací návrh hospodářského výboru. O tom bychom hlasovali nejprve a pak o zákonu jako o celku.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Proceduru nemusíme v tom případě schvalovat.

 

Takže budeme hlasovat nejprve o pozměňovacím návrhu, který je uveden v usnesení 305/2. Já vás prosím o stanoviska. (Zpravodaj i ministr mají souhlasné stanovisko.)

Zahajuji hlasování pořadové číslo 253. Ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 253, přítomno 147, pro 129, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Budeme hlasovat o celém návrhu zákona. Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 18/1997 Sb., o mírovém využívání jaderné energie a ionizujícího záření (atomový zákon) a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 305, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

Zahajuji hlasování pořadové číslo 254. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 254, přítomno 147, pro 130, proti 1. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Končím projednávání bodu 82, sněmovního tisku 305. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP