(19.50 hodin)

 

Poslanec Pavel Svoboda: Dobrý den, dámy a pánové. Děkuji, paní předsedkyně, za slovo. Vážené kolegyně a kolegové, myslím, že zde bylo řečeno všechno důležité, možná i všechno méně důležité. Já navrhuji, abychom se věnovali meritu věci.

Vládní návrh, sněmovní tisk 138, který předložila vláda, k tomuto návrhu byly předloženy následující pozměňovací návrhy. Pro rekapitulaci, byla to oponentní zpráva menšiny poslanců rozpočtového výboru, kterou máme na stole pod označením písm. A, dále to byl komplexní pozměňovací návrh poslance Doktora, který máme na stole pod označením písm. C, dále to byl pozměňovací návrh kolegyně Semelové pod písm. D a nakonec pozměňovací návrh kolegy Floriána, který máme na stole pod písm. F.

Minulý týden ve druhém čtení, a to jak tady konstatoval na úvod pan ministr Kalousek, Poslanecká sněmovna rozhodla o tom, že základem dalšího jednání o tomto vládním návrhu bude oponentní zpráva menšiny poslanců, tedy pod písm. A. K této oponentní zprávě byly předloženy následující pozměňovací návrhy. Byl to pozměňovací návrh kolegy Michalíka, který máme označen pod písm. B, dále to byl pozměňovací návrh kolegy Farského pod písm. E, pozměňovací návrh kolegy Novotného pod písm. G a nakonec pozměňovací návrh kolegy Sivery pod písm. H.

Navrhuji, aby se technika hlasování řídila tímto postupem. Nejdříve budeme hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích k oponentní zprávě, tedy nejdříve budeme hlasovat o návrhu kolegy Michalíka. Já navrhuji, abychom o tomto návrhu hlasovali jako o celku.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová To je písmeno které, pane kolego. Návrh pod písmenem...

 

Poslanec Pavel Svoboda: Návrh pod písmenem B.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová B jako celek.

 

Poslanec Pavel Svoboda: B jako celek. Dále navrhuji, abychom o návrhu kolegy Farského hlasovali také jako o celku, i když obsahuje pouze jeden odstavec E1.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová To je písmeno které?

 

Poslanec Pavel Svoboda: To je písmeno E.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Písmeno E jako celek.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Jako celek. Dále navrhuji, abychom hlasovali o pozměňovacím návrhu kolegy Novotného, který je označen písm. G, abychom o něm hlasovali jako o celku. (Ano.)

A na závěr navrhuji, abychom o pozměňovacím návrhu kolegy Sivery, který je označen písm. H, hlasovali zvlášť odstavec H1 a zvlášť odstavec H2. Poté, pokud budou odhlasovány tyto pozměňovací návrhy, navrhuji, abychom hlasovali o oponentní zprávě jako celku s tím, že nejdříve budeme orientačně hlasovat o článku 2 odst. 4, což je o variantách, které v tomto přechodném ustanovení navrhují, aby licence, které jsou doposud schváleny, aby tyto licence měly časový test tři roky, čtyři, pět nebo původních deset. V okamžiku, kdy zjistíme v rámci orientačního hlasování, která varianta má největší počet hlasů, o této variantě bychom měli hlasovat jako o variantě první. Pokud nebude odsouhlasena, budeme postupovat k další variantě, která má počet hlasů největší, jako druhá atd.

Dále v rámci oponentní zprávy budeme hlasovat o návrhu kolegy Farského, který navrhl, abychom o článku 4 a 5 hlasovali samostatně. Já navrhuji, abychom takto hlasovali, ale o obou, o části 4 i 5 naráz jako celek. V okamžiku, pokud bude v případě pozitivního hlasování o oponentní zprávě, jestliže tato oponentní zpráva bude potom jako celek odhlasovaná, schválená, potom pozměňovací návrh C, D a F bude nehlasovatelný, takže tím pádem nebude vládní návrh v podobě oponentní zprávy schválen.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Tolik návrh procedury. Závěrečné hlasování bude finále. Má někdo něco k proceduře? Námitka pan kolega Braný. Prosím.

 

Poslanec Petr Braný: Je nezpochybňuji proceduru, ale pan zpravodaj říkal článek a myslel část určitě. Pane zpravodaji, tam bylo řečeno článek. Myslíte část. (Zpravodaj souhlasí.) Články jsou ve všech možných.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Došlo k vyjasnění. Nějaký další návrh směřující k proceduře? Není-li, budeme hlasovat nejprve o návrhu procedury, s kterou jsme byli seznámeni.

 

Zahajuji hlasování 271. Kdo souhlasí s tím, abychom se touto procedurou řídili? Kdo je proti?

V hlasování číslo 271 přítomno 168, pro 158, proti 2. Proceduru jsme schválili.

 

Prosím, abychom tedy probírali jednotlivé návrhy. Požádám pana zpravodaje, požádám pana ministra o stanovisko k nim. Prosím první návrh. Pane zpravodaji, prosím o první návrh.

 

Poslanec Pavel Svoboda: K pozměňovacímu návrhu pod písm. B - nedoporučuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová B jako celek. Stanovisko záporné. Pan ministr prosím. (Ministr nesouhlasí.)

 

Zahajuji hlasování číslo 272. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování číslo 272 přítomno 169, pro 42, proti 96. Návrh nebyl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Pavel Svoboda: K pozměňovacímu návrhu pod písm. E jako celek - nedoporučuji. - Doporučuji. Pardon.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Kladné stanovisko. Pan ministr prosím.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Já se moc omlouvám, to je na mě strašně rychle.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Písmeno E jako celek.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Já si to musím najít. Farský - souhlas.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Souhlas. Zahajuji hlasování číslo 273. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 273 přítomno 169, pro 83, proti 24. Návrh nebyl přijat.

 

Kontrola hlasování. Prosím o trpělivost. (Probíhá kontrola hlasování.)

Je námitka prosím? Je tady žádost na odhlášení. Já vás tedy odhlásím. Přihlaste se prosím a sdělte mi, zda je námitka proti hlasování. Pan kolega Skokan? ***




Přihlásit/registrovat se do ISP