(12.30 hodin)

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové. Budeme hlasovat o posledním ze souborů sněmovních tisků, které se týkají sociální reformy, sněmovní tisk 347, zákon o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením.

Ráda bych navrhla návrh procedury hlasování. Za prvé bychom hlasovali o návrhu na zamítnutí zákona, který podala paní poslankyně Marta Semelová. Za druhé bychom hlasovali o návrhu na zpětvzetí pozměňovacího návrhu paní poslankyně Jitky Chalánkové. Za třetí bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích, které podal výbor pro sociální politiku a jsou uvedeny v usnesení číslo 58 tohoto výboru. A dále bychom hlasovali naposledy, a to o zákonu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. Pokud nemá nikdo námitku proti takto přednesené proceduře a já nikoho neregistruji, zahajuji hlasování o proceduře hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 188, z přihlášených 137 pro 130, nikdo proti. Tento návrh byl přijat.

 

Prosím paní zpravodajku, aby přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřila.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Nejprve bychom za prvé hlasovali o návrhu na zamítnutí zákona, který podala paní poslankyně Marta Semelová. Stanovisko zpravodajky je nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 189, z přihlášených 138 pro 52, proti 82. Tento návrh byl zamítnut.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Za druhé bychom hlasovali o vyřazení bodu B, o návrhu na zpětvzetí, který je pozměňovacím návrhem paní poslankyně Jitky Chalánkové. Stanovisko zpravodajky je souhlasné. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 190, z přihlášených 138 pro 83, proti 41. Tento návrh byl přijat.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Za třetí bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu výboru pro sociální politiku, který je uveden ve sněmovním tisku 374/3, a jedná se o bod A. Stanovisko zpravodajky je souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 191, z přihlášených 138 pro 107, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Nyní máme proceduru hlasování za sebou a chybí nám pouze hlasování o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. Mám tady ovšem žádost o odhlášení, takže vás odhlásím a prosím, abyste se všichni přihlásili znovu svými identifikačními kartami.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením a o změně souvisejících zákonů, podle sněmovního tisku 374, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 192, z přihlášených 135 pro 83, proti 52. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. (Potlesk.)

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji paní zpravodajce.

Dámy a pánové, tímto jsme vyčerpali program 22. schůze. Já tedy končím 22. schůzi a přeji vám příjemné odpoledne a hezký víkend. Na shledanou.

 

(Schůze skončila ve 12.35 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP