(12.40 hodin)

 

Poslanec Pavel Staněk: První návrh je pod písmenem A, je to návrh vedený jako komplexní pozměňovací návrh ústavněprávního výboru.

Druhým návrhem, pod písmenem B, je pozměňovací návrh poslance Šťastného uplatněný ve druhém čtení poslancem Svojákem, v němž se navrhuje, aby zdravotním pojišťovnám byly hrazeny hotové výdaje za poskytování součinnosti soudním exekutorům.

Třetím pozměňovacím návrhem, vedeným pod písm. C, je pozměňovací návrh kolegyně poslankyně Suché, který se týká výslovného vyloučení zvířat, která jsou společníky člověka.

Čtvrtým pozměňovacím návrhem je návrh poslance Tejce, v němž se navrhuje, aby sídlo Exekutorské komory České republiky zůstalo v Brně a nebylo přesunováno do Prahy. To je pod písm. D.

Pozměňovací návrh pod písm. E, tam je E1 až E8 a je to můj pozměňovací návrh. Tam nechám hlasovat nejprve zvlášť o exekutorských zápisech, které jsou vedeny pod E4, a zbytek bychom potom hlasovali E1, 2, 3, 5, 6, 7, 8.

Poslední je pozměňovací návrh kolegy Křečka uplatněný ve druhém čtení panem poslancem Petrů, v němž se navrhuje zavedení teritoriality, a ten je uveden pod písm. F. Tolik návrhy.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Děkuji. Já se zeptám, jestli tam někomu něco nechybí, nebo jestli má někdo na to jiný názor. Není-li, tak to raději odhlasujeme. Budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit tento návrh procedury, který byl právě přečten? Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má číslo 109, přihlášeno je 183 poslanců, pro hlasovalo 177, proti 1. Procedura byla přijata.

 

Budeme postupovat přesně tak, jak jsme si to schválili. Můžeme začít.

 

Poslanec Pavel Staněk: Děkuji, pane místopředsedo. Pojďme poprvé hlasovat o komplexním pozměňovacím návrhu ústavněprávního výboru. Je to pod písm. A. Moje stanovisko je pro. (Ministr má kladné stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 110. Přihlášeno 184, pro hlasovalo 105, proti 41. A byl přijat. Můžeme dále.

 

Poslanec Pavel Staněk: Děkuji. Druhý je, jak jsem říkal, pod písm. B uvedený návrh poslance Šťastného, podle něhož by zdravotním pojišťovnám byly hrazeny hotové výdaje za poskytování součinnosti soudním exekutorům. Moje stanovisko jako zpravodaje - já to sice nerad tady používám, ale je to mírné ano. Je to zřejmě asi volná hlasovací disciplína. (Ministr má neutrální stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 111, přihlášeno je 184, pro hlasovalo 81, proti 39. Bylo zamítnuto. Můžeme dále.

 

Poslanec Pavel Staněk: Třetím je pozměňovací návrh kolegyně Suché, který se týká právě výslovného vyloučení zvířat, která jsou společníky člověka, z výkonu rozhodnutí prodeje movitých věcí. Je to uvedeno pod písm. C. Moje stanovisko je kladné. (Ministr má kladné stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 112, přihlášeno je tady 185 poslanců, pro hlasovalo 179, proti 1. Takže to bylo přijato. Můžeme dál.

 

Poslanec Pavel Staněk: Dalším pozměňovacím návrhem je pozměňovací návrh kolegy Tejce, který se týká právě přesunu sídla, resp. podle návrhu kolegy Tejce nepřesunu sídla Exekutorské komory z Brna do Prahy. Moje stanovisko k tomuto pozměňovacímu návrh je záporné. (Ministr má negativní stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 113. Přihlášeno 185, pro hlasovalo 76, proti 72. Takže to přijato nebylo. Můžeme dál.

 

Poslanec Pavel Staněk: Dalším pozměňovacím návrhem je pozměňovací návrh můj, vedený pod bodem 5, resp. pod body E1 až E8. Dovolím si nejprve hlasovat právě o již zmiňovaném bodu E4, což jsou exekutorské zápisy. Moje stanovisko je kladné, doporučuji. (Ministr má negativní stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 114. Přihlášeno 185, pro hlasovalo 40, proti 94. Bylo také zamítnuto.

 

Poslanec Pavel Staněk: Pak bych nechal hlasovat o pozměňovacích návrzích uvedených pod písmeny E1, E2, E3, E5, E6, E7, E8. Moje stanovisko je kladné. (Ministr má kladné stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 115. Přihlášeno je 185, pro hlasovalo 97, proti 83. To bylo přijato.

 

Poslanec Pavel Staněk: Posledním hlasováním, pokud jde o pozměňovací návrhy, bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu kolegy Křečka, který navrhuje zavedení místní teritoriality, tedy místní příslušnosti soudních exekutorů. Moje stanovisko je záporné. (Ministr má také záporné stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 116. Přihlášeno je 185, pro hlasovalo 89, proti 90. Bylo to zřejmě zamítnuto.

 

Poslanec Pavel Staněk: V tom případě jsme se, pane místopředsedo, vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy. Je tedy prostor hlasovat o celém návrhu zákona.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Pokud nikdo neprotestuje, tak jsme vyčerpali všechna hlasování o pozměňovacích návrzích a budeme hlasovat o celém návrhu.

 

Přečtu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů a další související zákony, podle sněmovního tisku 537, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento text, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 117, přihlášeno je 186, pro hlasovalo 99, proti 81. Takže to bylo přijato. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Končím toto třetí čtení. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP