(15.30 hodin)

 

Poslanec Petr Tluchoř: Nyní prosím, aby hlasováním en bloc Poslanecká sněmovna rozhodla o volbě nových členů orgánů, tak jak byly navrženy poslaneckými kluby.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 130. Táži se, kdo souhlasí s touto volbou. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 130 přítomno 151, pro 142, proti nikdo. Sněmovna tedy schválila tuto volbu.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Jsem přesvědčen, že tímto tento bod končí. Můžeme pokračovat ve druhém bodu, který jsme si schválili, tedy návrh na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Končím tedy projednávání bodu 132.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

133.
Návrh Poslanecké sněmovny na jmenování
člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Předseda volební komise pan poslanec Petr Tluchoř má úvodní slovo. Prosím.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. K dnešnímu dni je v této radě dosud neobsazeno jedno místo člena. Poslanecké kluby předložily ve stanoveném termínu tyto návrhy kandidátů: pan Daniel Bartek, návrh poslaneckého klubu Věcí veřejných, a paní Milada Richterová, návrh poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové. S návrhy byly seznámeny poslanecké kluby.

Zvláštní zákon způsob hlasování nestanoví, volební komise navrhuje tajné hlasování. Zvolenému členu započne jeho šestileté volební období dnem jmenování. Připomínám pouze, že se jedná o návrh a následné jmenování předsedou vlády, a proto se hlasování neuskutečňuje dvoukolově. V případě, že nebude žádný kandidát zvolen v prvním kole, nemůže následovat další hlasování a tento bod končí.

Nyní prosím, paní předsedkyně, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům i ke způsobu hlasování.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Otevírám rozpravu. Nemám do ní přihlášky. Ptám se tedy, zda se někdo hlásí do této rozpravy, ale nehlásí se nikdo. Končím rozpravu. Pane předsedo, prosím.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Nyní bych vás tedy požádal, abyste dala hlasovat o návrhu volební komise na tajný způsob hlasování.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 131. Ptám se Poslanecké sněmovny, zda souhlasí s tím, aby volba proběhla tajně. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 131 přítomno 153, pro 136, proti 1. Způsob volby jsme tedy schválili.

 

Pane předsedo, prosím, ještě další informace.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Protože Poslanecká sněmovna rozhodla o tajné volbě, prosím nyní, paní předsedkyně, abyste laskavě přerušila projednávání i tohoto bodu a vyhlásila konání tajných voleb. Dovolím si navrhnout, že lístky vzhledem k tomu, že se jedná o jedno jméno a jeden hlasovací lístek, by se měly vydávat do 15.45, to by mělo stačit, a jsem přesvědčen, že během deseti minut bude volební komise schopna sdělit výsledky, čili v 15.55 bych si dovolil odhadnout.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Přerušuji projednávání bodu 133. Volební lístky budou vydávány, pane předsedo, ihned do 15.45 hodin. (Ano.) A schůze bude pokračovat pokračováním tohoto bodu v 15.55 hodin. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno v 15.33 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP