(13.00 hodin)

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Proceduru bychom měli zahájit hlasováním návrhu pana kolegy Filipa o vrácení tohoto zákona do druhého čtení. Po hlasování bych seznámil s dalším hlasováním.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já bohužel nerozumím, bylo by dobré přečíst návrh procedury.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Dobře. První hlasování bude hlasování o vrácení do druhého čtení, navrhl kolega Filip. Další hlasování bychom měli o stažení mého pozměňující návrhu pod písmenem B4. Další hlasování, číslo 3, by bylo o načtených pozměňujících legislativně technických ve třetím čtení pana poslance Šincla, který se váže k jeho pozměňujícímu návrhu pod písmenem C1. Další hlasování by bylo - pokud bude stažen můj pozměňující návrh B4 - o pozměňujícím návrhu D1 vyjma D1.4 a D1.6 pana poslance Babáka. Po tom výsledku o pozměňujícím návrhu D1 bychom zvolili proceduru variantní podle toho, jestli bude schválen, nebo neschválen tento pozměňující návrh.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jste návrh procedury od pana poslance Suchánka. Ptám se, jestli je někde nějaká alternativa k tomu, co tady zaznělo. Pan poslanec Stanjura se hlásí o slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já bych požádal o deset minut přestávky pro náš poslanecký klub. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vyhlašuji desetiminutovou přestávku. (Projevy nesouhlasu v levé straně sálu.) Chci jenom požádat pana poslance Stanjuru vzhledem k tomu, že už měla být polední pauza, tak ta přestávka je dost surová vůči poslancům.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Tak surová nesurová, jak se na nás dívám, myslím, že deset minut vydržíme. Děkuji. (Protichůdné názory v plénu.) Myslím, že náš klub je ten, který si bere přestávky nejméně často, takže poprosím kolegyně a kolegy o shovívavost. (Projevy pochybností z levé strany sálu. Reakce na poznámky:) Tak na mě křičíte, no!

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A nebyla by varianta, že by se udělala polední pauza a hlasovalo se po ní? Nechci smlouvat, jenom to navrhuji jako takové logické řešení.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Jako kompromisní řešení bych mohl navrhnout, že odhlasujeme za přispění opozice, že můžeme o zákonu ve třetím čtení hlasovat i po 14. hodině, pak to samozřejmě je možné, jinak to nestihneme. Já myslím, že to je logické, když si vezmeme, že je 13 hodin.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Pokud někdo podá takovýto návrh na hlasování, aby se to umožnilo? (Bez návrhu.) Pokud ne, tak tedy vyhlásím desetiminutovou pauzu. Po deseti minutách se tu sejdeme - ve 13.13 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.03 hodin.)




Přihlásit/registrovat se do ISP