(13.00 hodin)

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji, pane místopředsedo. Členové vlády, paní a pánové, já na margo toho, co říkal pan předseda klubu ODS, jednu věc. Pokud šlo o předcházející zákon o Nejvyšším kontrolním úřadu, měl jsem sto chutí vést takovou meritorní debatu, protože to, co jsme tady předvedli, přece se týkalo něčeho jiného. Budeme ho muset znovu předělávat. Já myslím, že jedinou chybou, kterou udělal můj kolega Pavel Kováčik, bylo, že ten procedurální návrh neučinil, to vrácení do druhého čtení. Já to činím.

Prosím, vraťme tento zákon do druhého čtení. (Námitky z pléna, že rozprava byla ukončena.)

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Já se obávám, pane kolego, že ve třetím čtení už nemůžeme tento návrh přijmout. Takže poprosím o návrh hlasovací procedury pana zpravodaje.

 

Poslanec Igor Svoják: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji tenhle postup hlasování. Nejdříve bychom hlasovali o komplexním pozměňovacím návrhu výboru pro zdravotnictví pod písmenem B. Pokud by byl přijat, tak by byl nehlasovatelný pozměňovací návrh zemědělského výboru pod písmenem A a zároveň by byl nehlasovatelný pozměňovací zemědělského výboru pod písmenem A a zároveň by byl nehlasovatelný pozměňovací návrh pana poslance Bureše pod písmenem D1. V případě, že by Poslanecká sněmovna neschválila tenhle komplexní pozměňovací návrh pod písmenem B, tak bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu A ze zemědělského výboru a potom o pozměňovacím návrhu pod písmenem D1. Ostatní pozměňovací návrhy by byly nehlasovatelné.

Za druhé bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana poslance Rusnoka pod písmenem C. Dále pod písmenem D2 je pozměňovací návrh pana poslance Bureše, ale vzhledem k tomu, že Parlamentní institut shledal nesoulad a shledal rozpory s úmluvami, je tenhle pozměňovací návrh pod písmenem D2 nehlasovatelný. Dále bychom hlasovali pozměňovací návrh pana poslance Skalického pod písmenem E a jako poslední pozměňovací návrh bychom hlasovali pozměňovací návrh pod písmenem F, který jsem předložil já.

Prosím, aby Poslanecká sněmovna o této proceduře hlasovala.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Dobře. Má někdo jiný návrh, připomínku k návrhu procedury, tak jak ji přednesl pan zpravodaj? Nemá, takže o ní budeme hlasovat. Ještě předtím tady je návrh na odhlášení, proto vás všechny odhlašuji. Přihlaste se prosím znovu hlasovacími kartami.

 

Předpokládám, že všichni přítomní jsou už přihlášeni, tak budeme hlasovat o návrhu procedury tak, jak ji navrhl pan zpravodaj. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 97 přihlášeno 149, pro 144, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Takže jsme schválili proceduru a prosím pana zpravodaje, aby přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Igor Svoják: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu výboru pro zdravotnictví pod písmenem B. Je to komplexní pozměňovací návrh.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem... (Posl. Svoják se snaží sdělit své stanovisko.) Omlouvám se. Prohlašuji toto hlasování za zmatečné. Opomněl jsem stanoviska. Prosím, pane zpravodaji. (Zpravodaj: Stanovisko kladné. Předkladatel: Stanovisko kladné.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 99 přihlášeno 151, pro 142, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Igor Svoják: Tímto se stal nehlasovatelným pozměňovací návrh zemědělského výboru pod písmenem A a zároveň pozměňovací návrh pana poslance Bureše pod písmenem D1.

Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem C pana poslance Rusnoka. Stanovisko neutrální. (Předkladatel: Neutrální.)

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 100 přihlášeno 151, pro 137, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Igor Svoják: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem E pana poslance Skalického. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Předkladatel: Kladné.)

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 101 přihlášeno 152, pro 150, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Igor Svoják: A jako poslední pozměňovací návrh budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu poslance Svojáka pod písmenem F. Stanovisko kladné. (Předkladatel: Kladné.)

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 102 přihlášeno 154, pro 150, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Igor Svoják: Nyní prosím, pane předsedající, abyste dal hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Ověřím ještě u legislativy, zda bylo hlasováno o všech návrzích. (Ano.) Bylo, takže můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Miroslavy Němcové, Pavla Béma, Milady Emmerové, Zuzky Bebarové-Rujbrové, Jiřího Skalického, Radka Johna, Jiřího Štětiny, Jiřího Koskuby a Michala Janka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 167/1998 Sb., o návykových látkách a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy České republiky, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 590, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení, ke kterému teď zahajuji hlasování? Kdo souhlasí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 103 přihlášeno 154, pro 126, proti 7. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Tím končím projednávání tohoto bodu.

 

Přikročíme bodu s pořadovým číslem

 

112.
Návrh poslanců Soni Markové, Miroslava Opálky, Vojtěcha Filipa a Pavla Kováčika
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 592/1992 Sb.,
o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 600/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala za navrhovatele paní poslankyně Soňa Marková a zpravodaj výboru pro zdravotnictví pan kolega Svoják. Obdrželi jste sněmovní tisk 600/3, který obsahuje návrh na zamítnutí. Pozměňovací návrhy nebyly předneseny.

Otevírám k tomuto bodu rozpravu. Prosím, paní kolegyně Marková. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP