Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
13. února 2013 v 9.01 hodin
Přítomno: 177 poslanců

 

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 51. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás zde vítám.

Prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá kartu náhradní.

Na úvod, když dovolíte, vás seznámím s omluvami neúčasti těchto poslanců: pan Dobeš Josef z pracovních důvodů, pan Hašek Michal bez udání důvodu, paní poslankyně Hubáčková Gabriela ze zdravotních důvodů, pan poslanec Jandák Vítězslav ze zdravotních důvodů, pan poslanec Kádner David od 13. hodiny z pracovních důvodů, pan poslanec Kostřica Rom z osobních důvodů, pan poslanec Krupka Jaroslav z rodinných důvodů, pan poslanec Novotný Josef starší z důvodu zahraniční cesty, pan poslanec Pekárek Roman osobní důvody, paní poslankyně Schejbalová Jaroslava zdravotní důvody, pan poslanec Skopal Ladislav rodinné důvody, pan poslanec Sobotka Bohuslav zdravotní důvody, pan poslanec Šincl Ladislav zdravotní důvody, pan poslanec Šťastný Boris rodinné důvody, pan poslanec Vysloužil Radim zdravotní důvody, pan poslanec Zapletal Cyril bez udání důvodu a pan poslanec Zemek Václav z pracovních důvodů. Jiné omluvy poslanců nemám.

Ještě přečtu omluvy členů vlády. Omlouvá se pan premiér Petr Nečas, pan ministr spravedlnosti Pavel Blažek z osobních důvodů a paní vicepremiérka Karolína Peake z osobních důvodů.

Nyní zde mám paní poslankyni Orgoníkovou s náhradní kartou číslo 8.

Dámy a pánové, já vás poprosím o klid v sále.

Přistoupíme ještě k informaci o bodech, které máme zařazené, a pak budeme jednat o změnách programu.

Nejprve informace, že dnes se budeme věnovat převážně bloku návrhů zákonů ve třetím čtení, a to těm, u kterých byly splněny zákonné lhůty. Jedná se o body 119, 120, 121, 122, 123, 124, 126, 128 a 132. Jsou to sněmovní tisky 646, 647, 730, 735, 823, 824, 710, 765 a 759. Nebyl zařazen bod ministra spravedlnosti Pavla Blažka sněmovní tisk 715, bod 127, kdy pan ministr Blažek by chtěl být přítomen u tohoto bodu. Proto nebyl zařazen.

Poprosím vás, dámy a pánové, o klid v sále.

Ještě podám informaci, že po bloku návrhů zákonů ve třetím čtení bychom projednali pevně zařazené body 90 a 94. Jedná se o sněmovní tisky 874 a 891, oba tyto návrhy zákonů jsou v prvém čtení. Dále bychom se zabývali body z bloku prvních čtení, a to dle schváleného pořadu schůze.

Ještě mám informaci, že na odpolední jednání máme pevně zařazené body 177, 91, 71 a 83.

Dámy a pánové, nyní se zeptám, jestli se někdo hlásí k pořadu schůze. Vidím pana předsedu poslaneckého klubu TOP 09. Pan poslanec Gazdík. Prosím, máte slovo.

Prosím o klid v sále.

 

Poslanec Petr Gazdík: Hezké dobré ráno, milé kolegyně, milí kolegové. Dovolte mi požádat o změnu pořadu schůze. Včera jsem prosil o pevné zařazení návrhu zákona o pojišťování a financování vývozu se státní podporou, sněmovní tisk číslo 743, ale bohužel jsem vás mystifikoval a uvedl jsem nesprávně bod schůze. Nebyl to bod 71, ale je to bod 75. My jsme jej zařadili, ale kvůli mé mystifikaci a spletení bodu to nebylo zařazeno.

Proto vás prosím znovu o zařazení bodu číslo 75, sněmovní tisk 743, jako první bod dnešního odpoledního bloku jednání a omlouvám se vám za mystifikaci. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji pěkně. Kdo se dál hlásí s návrhy změn programu?

Já vás poprosím o klid v sále.

 

Pokud se nikdo nehlásí, dám hlasovat o návrhu pana poslance Gazdíka. Pokud jsem si správně poznamenal, pan poslanec Gazdík navrhuje, aby bod číslo 75, sněmovní tisk 743, byl pevně zařazen jako první bod odpoledního jednání. Pan poslanec mi to potvrzuje. Poprosím vás ještě jednou, abyste se zaregistrovali. Dávám hlasovat o tomto návrhu.

Zahajuji hlasování číslo 169. Kdo je prosím pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 169. (Přihlášeno 128.) Pro 69 poslanců, proti 24. Návrh byl přijat.

 

Mám zde faktickou poznámku paní poslankyně Lesenské. Paní poslankyně Lesenská se hlásí k faktické poznámce? Nikoliv, takže ji odmazávám.

Dámy a pánové, tím jsme se vypořádali se všemi změnami programu.

 

Když dovolíte přistoupíme k prvnímu bodu dnešního jednání. Tím je bod číslo

 

119.
Vládní návrh zákona o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních
/sněmovní tisk 646/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za pana ministra spravedlnosti pan ministr vnitra pan Kubice a zpravodaj ústavněprávního výboru poslanec Viktor Paggio. Dámy a pánové, pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 646/2.

Otevírám k tomuto bodu rozpravu. Pan zpravodaj. Prosím. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP