(10.00 hodin)

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Bod F2. Stejně jako v bodě předchozím je můj návrh souhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Kontrola hlasování. Paní poslankyně Bebarová-Rujbrová, prosím.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Velmi se omlouvám. Nezpochybňuji výsledek hlasování, ale hlasovala jsem pro a stalo se mi to poprvé, že mám opačný výsledek. Promiňte.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji pěkně, je zaznamenáno pro historii. Další kontrola pan poslanec Votava, prosím. Poprosím o klid v sále.

 

Poslanec Václav Votava: Jenom pro steno: Hlasoval jsem ne, na záznamu mám ano.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji, také zaznamenáno, není zpochybněno hlasování. Pokud se nikdo nehlásí, pane zpravodaji, prosím, pokračujte.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Takže jak jsem řekl již v předchozím, budeme hlasovat o bodě F2. Můj návrh je souhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Zahajuji hlasování číslo 180. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 180, přítomno 168 poslanců, pro návrh 3 poslanci, proti 159 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Pokračuje kontrola hlasování. Je těsný rozdíl, počkáme...

Pan poslanec Černý se hlásí o slovo. Pane poslanče, prosím.

 

Poslanec Karel Černý: Vážený pane místopředsedo, nezpochybňuji hlasování. Jenom bych chtěl oznámit, že na sjetině mám ne, a hlasoval jsem ano.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Ano, hlasování nebylo zpochybněno. (Hlasy ze sálu: Naopak!) Pan poslanec se ještě jednou hlásí, aby upřesnil způsob svého hlasování. Prosím o klid v sále!

 

Poslanec Karel Černý: Je to přesně naopak, děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Naopak, dobře. Pro historii zaznamenáno. Nikdo další nezpochybňuje hlasování nebo nechce se vyjádřit k hlasování? Pane zpravodaji, prosím.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Budeme hlasovat o bodě F3 a po konzultaci s ministerstvem i legislativním odborem můj názor je ne. (Ministr: Ne.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Zahajuji hlasování o bodě F3. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 181. Přihlášeno 168 poslanců, pro návrh 2 poslanci, proti 162 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Probíhá kontrola hlasování. Poprosím o klid v sále. (V sále je hluk, neklid.) Pan poslanec Petrů se asi hlásí o slovo. Pane poslanče, prosím.

 

Poslanec Jiří Petrů: Dámy a pánové, byl jsem roztržitý. Hlasoval jsem ne, a na záznamu mám ano. Takže jenom pro stenozáznam.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Nezpochybňujete hlasování. Děkuji pěkně. Kdo se dále hlásí k hlasování? Nikdo. Poprosím pana zpravodaje, aby pokračoval v proceduře. Prosím.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Vzhledem k tomu, že nebyl schválen bod F2, tak můžeme hlasovat o bodu E. Moje stanovisko zpravodaje je souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Zahajuji hlasování číslo 182. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 182. Přihlášeno 167 poslanců, pro 71, proti 76. Návrh nebyl přijat.

 

Koukám, zda probíhá kontrola hlasování - nikoliv. Takže pokračujeme dál, pane zpravodaji.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: V tom případe se můžeme přesunout k hlasování o bodu B a stanovisko zpravodaje je souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Zahajuji hlasování číslo 183. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 183. Pro 113 poslanců, proti 26. Návrh byl přijat.

 

Mám zde faktickou poznámku pana poslance Petra Břetislava. Je to možné? Není. Pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Vzhledem k tomu, že jsme prošli veškerá hlasování u jednotlivých pozměnovacích návrhů, můžeme nyní přistoupit k hlasování o návrhu zákona jako celku ve znění přijatých pozměňovacích návrhů. Stanovisko zpravodaje: Souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Ptám se, zda někdo rozporuje stanovisko, že jsme odsouhlasili veškeré pozměňovací návrhy. Nikoho nevidím.

 

Přečtu tedy návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku č. 730, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Dámy a pánové, dávám hlasovat o tomto návrhu usnesení. Hlasování číslo 184 zahajuji. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 184. Přihlášeno 167 poslanců, pro 140, proti 6. Konstatuji, že návrh byl přijat a že jsme s návrhem zákona vyslovili souhlas.

 

Děkuji navrhovateli, děkuji panu zpravodaji.

 

Dámy a pánové přistoupíme k dalšímu bodu našeho programu. Je to bod číslo

 

122.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti pojišťovnictví
a penzijního připojištění v souvislosti se zrušením výjimky ze zásady
rovného zacházení v právu Evropské unie
/sněmovní tisk 735/ - třetí čtení

Poprosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí pan Miroslav Kalousek a dále zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Pavel Drobil. Konstatuji, že pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku č. 735/3.

Dámy a pánové, otevírám rozpravu. Pan ministr se hlásí. Prosím. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP