(19.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Ano, děkuji. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o některých opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností a o změně dalších zákonů, podle sněmovního tisku 715."

Zahajuji hlasování číslo 316. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 316. Přítomno 162 poslanců, pro 160, proti žádný. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Pan předseda klubu TOP 09 a Starostů pan poslanec Gazdík. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Petr Gazdík: Omlouvám se, vážené kolegyně, vážení kolegové, ale v hlasování 314, to bylo o tom prvním pozměňovacím návrhu, mám na sjetině uvedeno, že jsem hlasoval pro, chtěl jsem hlasovat proti. Hlasování nezpochybňuji, jenom pro stenozáznam uvádím. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Děkuji. To byl pan poslanec Gazdík, který nezpochybnil hlasování.

Ještě vás prosím o pozornost, protože jakkoliv jsme vyřadili všechny zbývající body, tak nám stále zbývají body volební. Slovo má pověřený zástupce volební komise kolega Vidím, který nás provede tím procesem.

Pane kolego, máte slovo.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, vážený pane předsedající. Čekají nás čtyři druhá kola. Zopakuji, o jaké volby se jedná.

 

138.
Návrh na volbu člena Rady České televize

Budeme volit jednoho člena Rady České televize a vybírat budeme z kandidátů Jan Svačina a Oldřich Kužílek.

 

136.
Návrh na volbu člena Rady Českého rozhlasu

Budeme volit jednoho člena Rady Českého rozhlasu a budeme vybírat z kandidátů Tomáš Kňourek a Miloš Rajchrt.

 

176.
Návrh na volbu předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny
pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství

Budeme volit jednoho předsedu stálé komise pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství. Navržený kandidát je Petr Hulinský.

 

142.
Návrh na volbu členů dozorčí rady
Státního fondu dopravní infrastruktury

Budeme volit dva členy dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury z právě dvou kandidátů Václava Baštýře a Jany Suché.

Vydávání hlasovacích lístků bude trvat deset minut a zhruba po dalších pěti minutách se zde můžeme sejít, abychom se seznámili s výsledkem té volby. Čili lístky budou vydávány do 19 hodin 11 minut.

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Děkuji. Pochopil jsem tedy, že deset minut bude trvat vydávání lístků, pět minut sčítání. To znamená, přeruším schůzi Poslanecké sněmovny do 19 hodin 16 minut a poté ti z vás, kteří mají zájem o výsledky, se zde sejdou a ony výsledky si vyslechnou.

 

(Jednání přerušeno v 19.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP