(12.50 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá, zkusíme to takto odhlasovat. Nejdřív bych nechal hlasovat vyřazení všech bodů schůze, vyjma těchto voleb, které máme před sebou. Ty tedy nevyřazujeme, ty ještě odvolíme. A vyjma těch bychom vyřadili všechny ostatní body. To je krok, který učiníme nyní.

 

Zahajuji hlasování. Vyřazujeme všechny body, vyjma oněch volebních bodů, které chceme zvládnout, z pořadu schůze. Toto vyřazení z této schůze hlasujeme nyní v této chvíli. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 194, přihlášeno je 176, pro hlasovalo 79, proti 39, takže to vyřazení nebylo provedeno.

 

Je tady kontrola hlasování.

 

Poslanec Pavol Lukša: Vážený pane předsedající, já se omlouvám, hlasoval jsem pro, a na sjetině mám ne. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, tady je zpochybnění hlasování, to je námitka. Budeme o ní hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Lukši, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti? Hlasování má pořadové číslo 195, přihlášeno je 177, pro hlasovalo 139, proti 4. Námitka byla přijata.

 

Je tady žádost vás odhlásit, takže vás všechny odhlašuji, prosím, abyste se přihlásili.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Bendy, který navrhoval vyřadit z pořadu schůze zbývající body, s výjimkou volebních bodů. Tento návrh poslance Bendy nyní hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit tyto body z pořadu schůze, s výjimkou bodů volebních, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto vyřazení?

Hlasování má pořadové číslo 196, přihlášeno 158, pro hlasovalo 106, proti 41, takže to bylo přijato, ty body byly vyřazeny.

 

Dovolte mi, abych ještě řekl, že bychom mohli druhé kolo voleb udělat třeba ve 14.30 hodin - nebo ve 14.00, je tady návrh ve 14.00. Pokud nikdo neprotestuje, tak se dohodněme, že ve 14 hodin bychom se sešli k provedení druhého kola voleb a v této chvíli na návrh paní předsedkyně...

(Konzultace s předsedkyní Sněmovny mimo mikrofon.)

Vzhledem k tomu, vážení kolegové, mám tady ještě informaci, že tohle je poslední schůze před květnovými svátky, kdy tady bude veřejnost v našem prostoru přítomna, takže bych vás požádal, abyste si odnesli své věci, pokud se s nimi ještě chcete shledat. To je technická poznámka. To nebylo nic proti veřejnosti. (Smích.)

Ještě jednou opakuji. Ve 14.00 hodin se sejdeme na druhé kolo voleb, a nyní paní předsedkyně požádala, začne probíhat volba až do 13.10. Ve 14.00 hodin druhé kolo voleb. Takže ještě se nerozcházíme, přeji dobrou chuť k polední pauze a prosím k volbám.

 

(Jednání přerušeno v 12.53 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP