(15.50 hodin)
(pokračuje Babák)

Poslední bod, který teď v tom spěchu nemohu najít, je novela zákona o majetkových přiznáních, který bych poprosil zařadit jako první pevně zařazený dnešní bod v návaznosti i na projev pana prezidenta, abychom již zahájili první čtení tohoto bodu. Je to bod 63, sněmovní tisk 748.

Děkuji za pozornost.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová A tento bod chcete zařadit?

 

Poslanec Michal Babák: Na dnešek jako první po pevně zařazených bodech.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová To byly všechny návrhy a my budeme nyní hlasovat. Pardon, ještě se hlásí pan kolega Florián.

 

Poslanec Jan Florián: Děkuji za slovo. Vážená paní předsedající, já bych si dovolil navrhnout vyřazení bodů 11 a 124 z této schůze z důvodu neprojednání na zdravotním výboru. Jedná se o tisk 761. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ještě někdo má návrh k pořadu schůze? Nemá. Budeme hlasovat o návrzích, které byly předneseny. Nejprve to budou návrhy z grémia.

 

Dnešní grémium navrhuje pevně zařadit sněmovní tisk 730, to je zákon o odpadech vrácený prezidentem, na úterý 14. 5. jako první bod našeho jednání.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 2. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem grémia. Proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 2, přítomno 172, pro 151, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Dále k dnešnímu pořadu grémium navrhuje, abychom jako první bod dnes projednali sněmovní tisk 998 v prvém čtení, dále bod číslo 5, potom bod 32 a pak bychom se věnovali návrhům zákonů z bloku druhých čtení. Je to tak, že bod 6 pan poslanec Benda navrhuje na vyřazení? (Ano.) Takže bod 5, potom bod 32 a potom blok druhých čtení.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 3, které zahajuji. Táži se, kdo je pro tento návrh z dnešního grémia. Proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 3, přítomno 172, pro 115, proti 13. Návrh byl přijat.

 

Dále je zde návrh na pevné zařazení bodu 2, je to tedy "zákon o Šumavě", na tento čtvrtek 9. 5. od 11 do 13 hodin, případně pokračování tohoto bodu po 18. hodině.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 4. Kdo souhlasí s tímto pevným zařazením bodu "zákon o Šumavě"? Proti?

Hlasování pořadové číslo 4, přítomno 172, pro 118, proti 18. Návrh byl přijat.

 

To byly návrhy grémia. Nyní se vrátíme k vašim návrhům.

 

Nejprve pan poslanec Paroubek navrhuje zařazení do programu schůze nového bodu, a to Informace o skutečném stavu sKaret a vymezení osobní a politické odpovědnosti za vzniklou škodu. Navrhuje, aby tento bod byl zařazen jako první bod v pátek 10. 5.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 5. Táži se, kdo je pro zařazení tohoto nového bodu do pořadu schůze. Proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 5, přítomno 174, pro 75, proti 76. Návrh přijat nebyl.

 

Pan poslanec Miroslav Opálka žádá přeřazení bodu 70, je to sněmovní tisk 851, jako prvního bodu v bloku prvních čtení, a bodu 54, sněmovního tisku 677, jako druhého bodu v bloku prvních čtení.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 6. Kdo souhlasí s tímto návrhem na pevné zařazení bodů 70 a 54 jako prvního a druhého bodu v bloku prvních čtení? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 6, přítomno 174, pro 77, proti 77. Návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Vojtěch Filip žádá o zařazení nového bodu s názvem Informace ministra spravedlnosti a ministra vnitra o poruchách v trestním řízení ze strany policie a státních zastupitelství. Žádá, aby tento bod byl zařazen ve čtvrtek 16. 5. jako první bod po písemných interpelacích.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 7. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 7, přítomno 175, pro 78, proti 84. Návrh přijat nebyl.

 

Paní poslankyně Jana Drastichová žádá pevné zařazení bodu 74, je to sněmovní tisk 893, na úterý 14. 5. jako prvního bodu.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 8. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Proti?

Hlasování pořadové číslo 8, přítomno 175, pro 72, proti 83. Návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Jan Husák má několik návrhů. První zní takto: Zařadit jako první a druhý bod po pevně zařazených bodech body 33 a 27. Je to sněmovní tisk 836 a 755. Oba jsou to body ve druhém čtení. Chce, aby byly zařazeny na dnes, úterý 7. 5., po již pevně zařazených. Tedy bod 33 a bod 27 jako první a druhý bod po již pevně zařazených.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 9. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Proti?

Hlasování pořadové číslo 9, přítomno 174, pro 88, proti 33. Návrh byl přijat.

 

V tom případě můžeme hlasovat o tom, aby oba tyto tisky byly zároveň zařazeny do bloku třetích čtení ve středu 15. 5. jako první a druhý bod v bloku těchto třetích čtení.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 10. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Proti?

Hlasování pořadové číslo 10, přítomno 175, pro 89, proti 42. Návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP