(14.20 hodin)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Čili první bod po písemných interpelacích. Pan poslanec Michal Babák.

 

Poslanec Michal Babák: Děkuji za slovo, paní předsedající. Já bych měl jeden návrh. Navazuji na pana předsedu klubu ODS. Unikl mi tam ještě jeden zákon z druhého čtení, a to číslo 23. Pan poslanec Benda navrhoval 27 a 28 předřadit za pevně zařazený bod číslo 7 dnes. Já bych ještě za 27 a 28 poprosil předřadit bod 23, to je druhé čtení novely zákona o místních poplatcích.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pan poslanec Jan Bureš. Prosím.

 

Poslanec Jan Bureš: Děkuji. Vážená paní předsedkyně, vážená vládo, dámy a pánové, navrhuji, abychom bod číslo 81, jedná se o sněmovní tisk 951, zařadili na pátek po již pevně zařazených bodech. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, děkuji vám. Paní poslankyně Navrátilová. Prosím.

 

Poslankyně Dagmar Navrátilová: Děkuji, paní předsedkyně. Já bych ráda požádala o zařazení bodu 136 na zítřek, je to sněmovní tisk 808, novela o silničním provozu, do bloku třetích čtení na zítřejší dopoledne po pevně zařazených bodech v rámci třetího čtení. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová To byly návrhy k pořadu schůze.

Dámy a pánové, já vás ale v této souvislosti musím požádat - možná pro některé z vás téměř ve čtvrtém roce trvání tohoto mandátu to bude nová informace - a upozornit vás, že existují takovéhle zelené lístečky (ukazuje), které, když chcete změnu pořadu, laskavě vyplňte a dejte mi je sem. Protože to, co se tady předvádí každý jednací den pro změnu pořadu, je z mého pohledu zcela neakceptovatelné, ale chápu, že to prostě nechcete změnit, tak prostě aspoň dodržujte to, co jsme si dříve domluvili. Já nebudu akceptovat nějaké vaše nápady, já tady nebudu zapisovat a dělat vám stenografa. Vy to vyplníte, srozumitelně Sněmovně řeknete, co chcete, a já o tom potom nechám hlasovat!

Děkuji. Pan poslanec Babák má slovo.

 

Poslanec Michal Babák: Děkuji za slovo. Po dohodě s ostatními poslaneckými kluby stahuji svůj návrh druhého čtení o místních poplatcích, protože jsem zjistil, že dnes není přítomen pan ministr.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano. Děkuji vám. Budeme nyní hlasovat o návrzích, které zde byly předneseny a představeny. Nejprve návrh dnešního jednání grémia.

 

Grémium navrhuje Poslanecké sněmovně zařadit pevně body 157 a 158, a to na středu 15. května jako první a druhý bod odpoledního jednání. Za druhé bod 115, sněmovní tisk 994, na čtvrtek 16. května jako první bod po písemných interpelacích. Není-li námitka, budeme hlasovat o obou bodech na toto pevné zařazení najednou. Není žádná námitka.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 73. Táži se, kdo je pro toto pevné zařazení bodů 157, 158 a 115. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 73, přítomno 149, pro 140, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Vzhledem k tomu, že hlasujeme, musím říci ještě dvě omluvy. Z dnešního jednání se omlouvá paní poslankyně Kateřina Klasnová, a to z důvodu jednání zastupitelstva Městské části Praha 1, a dále se omlouvá pan poslanec Josef Novotný mladší z dnešního jednání a též z dalších dnů, ale to budeme oznamovat až v příslušný den.

Nyní jsou zde návrhy od vás, poslankyň a poslanců.

 

Pan poslanec Vít Bárta navrhuje zařadit nový bod Informace předsedy vlády k usnesení Poslanecké sněmovny o zastavení projektu sKaret a tento bod jako první po pevně zařazených bodech dnes.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 74. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 74, přítomno 152, pro 23, proti 73. Návrh přijat nebyl.

 

Pan místopředseda Jan Hamáček žádá o pevné zařazení bodu 145 na pátek 17. 5. ve 13 hodin.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 75. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Jen dodávám, že jsou to změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. Kdo je proti?

Hlasováni pořadové číslo 75, přítomno 155, pro 148, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Paní poslankyně Jana Drastichová žádá o pevné zařazení bodu číslo 70, sněmovního tisku 893, na středu jako první bod.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 76. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 76, přítomno 155, pro 75, proti 73. Návrh nebyl přijat .

 

Pan poslanec Marek Benda, první návrh - za body 3, 9 a 7 zařadit dnes body 27, 28 a 12. Prosím pana poslance, aby mě kontroloval. A po bodech 42 a 43 zařadit body 7, 87 a 88. Oprava. Prosím pana poslance Bendu.

 

Poslanec Marek Benda: Já se omlouvám, bod 7 tam už je, ten je předtím. Body 8, 87 a 88.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Takže za body 3, 9 a 7 by byly zařazeny body 27 a 28. Potom by byl bod 12, 42, 43 a následovaly by body 8, 87 a 88. O tomto návrhu rozhodneme.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 77. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 77, přítomno 155, pro 80, proti 17. Návrh byl přijat.

 

Druhý návrh pana poslance Bendy - na zítřek, středu 15. 5., zařadit na odpoledne po bodech, které jsme již zařadili z grémia, tedy 157 a 158, body 60, 48, 90, 85 a 47? Prosím o kontrolu. (Poslanec Benda opravuje mimo mikrofon.) 160. Body 160, 48, 90, 85 a 47. Je nám to jasné.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 78. Kdo je pro tento návrh na zítřejší uspořádání jednání? Proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 78, přítomno 157, pro 84, proti 41. Návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP