(14.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: To je upřesnění usnesení, o kterém budeme hlasovat. Hlásí se ještě někdo do podrobné rozpravy? Vzhledem k tomu, že nikoho nevidím, končím podrobnou rozpravu a můžeme přikročit k hlasování o návrhu usnesení. Je tady ještě žádost o odhlášení, takže vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili hlasovacími kartami. (Předsedající chvíli čeká.) Počet přihlášených stále ještě roste, takže vás prosím o chvíli strpení... Předpokládám, že všichni, kteří chtějí hlasovat, už jsou v sále.

 

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, jak je pan zpravodaj kolega Koníček přednesl.

K tomuto usnesení zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem tohoto usnesení? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 172, přihlášeno 103, pro 101, proti 1. Konstatuji, že návrh usnesení byl schválen.

 

Tím končím projednávání bodu číslo 157. Děkuji panu zpravodaji.

 

Přistoupíme k dalšímu bodu. Je jím

 

158.
Doplnění výročních finančních zpráv politických stran
a politických hnutí za roky 2006 až 2011
/sněmovní dokument 6624/

K tomuto bodu vám byl doručen sněmovní dokument číslo 6624, který obsahuje usnesení kontrolního výboru číslo 188 z jeho 36. schůze dne 7. května. Prosím opět pana zpravodaje výboru kolegu Koníčka, aby předložený dokument uvedl. Prosím.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, kontrolní výbor doporučuje Poslanecké sněmovně, aby přijala následující usnesení:

Poslanecká sněmovna

1. konstatuje, že výroční finanční zprávy předložené následujícími politickými stranami a politickými hnutími podle zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích, v platném znění, jsou úplné - za rok 2006 jedna politická strana, za rok 2010 čtyři politické strany, za rok 2011 osmnáct politických stran;

2. konstatuje, že výroční finanční zprávy předložené následujícími politickými stranami a politickými hnutími podle zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích, v platném znění, jsou i po doplnění neúplné - za rok 2009 jedna politická strana, za rok 2010 dvě politické strany a hnutí a za rok 2011 osm politických stran a hnutí;

3. pověřuje předsedkyni Poslanecké sněmovny, aby v souladu s § 20a odst. 4 zákona č. 424/1991 Sb. nejpozději do 7. 6. 2013 s tímto usnesením seznámila Ministerstvo financí.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji, pane kolego, za zprávu i návrh usnesení. K tomuto bodu otevírám všeobecnou rozpravu. Hlásí se někdo do všeobecné rozpravy? Mám tady přihlášku k faktické poznámce pana kolegy Paroubka. Je to omyl, děkuji. Takže nikdo se nehlásí z místa. Pokud se nikdo nehlásí, obecnou rozpravu končím.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Pan kolega Koníček.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Měli bychom hlasovat o návrhu usnesení, které je součástí sněmovního dokumentu 6624, jak jsem uvedl ve zpravodajské zprávě.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Návrh usnesení byl přečten již v obecné rozpravě. Hlásí se ještě někdo do podrobné rozpravy? Protože nikoho nevidím, podrobnou rozpravu končím a můžeme přistoupit k hlasování.

 

Budeme hlasovat o usnesení, jak je pan kolega Koníček přečetl.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 173, přihlášeno 109, pro 95, proti 1. Konstatuji, že návrh usnesení byl přijat. Tím končím projednávání tohoto bodu.

 

Přistoupíme k dalšímu bodu, kterým je

 

160.
Návrh časového harmonogramu projednávání vládního návrhu státního
závěrečného účtu České republiky za rok 2012 v Poslanecké sněmovně
a jejích orgánech, návrh na jeho přikázání a přikázání jeho kapitol
včetně vztahů k státním fondům výborům k projednání
/sněmovní dokument 6272/

K tomuto bodu vám byl doručen sněmovní dokument s číslem 6272, který obsahuje usnesení rozpočtového výboru číslo 405 z jeho 45. schůze ze dne 10. dubna tohoto roku. Předložený dokument uvede předseda rozpočtového výboru pan kolega Suchánek. Prosím, pane kolego, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já bych chtěl požádat Sněmovnu o schválení výše uvedeného harmonogramu pod číslem 6272 s jednou změnou, a to je jednání rozpočtového výboru, které se mělo konat 5. 6., ale bude o den později, a to 6. 6. Jinak je ten tisk tak, jak měl být. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. K tomuto bodu otevírám obecnou rozpravu. Hlásí se někdo do obecné rozpravy? Nikoho nevidím, takže obecnou rozpravu končím. Můžeme přistoupit k rozpravě podrobné. Pan zpravodaj Suchánek.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji za slovo. Já jen pro jistotu zopakuji tu jednu změnu, a to je jednání rozpočtového výboru z 5. 6. se ruší a bude 6. 6. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: To byl odkaz na usnesení, o kterém budeme hlasovat. Ještě se někdo hlásí do podrobné rozpravy? Nikoho nevidím, podrobnou rozpravu končím.

 

Můžeme hlasovat o návrhu usnesení tak, jak je pan zpravodaj Suchánek přečetl.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 174, přihlášeno 112, pro 97, proti nikdo. Konstatuji, že návrh usnesení byl schválen. Tím končíme projednávání tohoto bodu.

 

Přistoupíme k projednání dalšího bodu, kterým je

 

48.
Vládní návrh zákona o změně daňových zákonů v souvislosti
s rekodifikací soukromého práva a o změně některých zákonů
/sněmovní tisk 1004/ - prvé čtení

Prosím pana ministra financí Miroslava Kalouska, aby z pověření vlády předložený návrh uvedl. Prosím, pane ministře. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP