(12.10 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak. C1, to je to oddělené hlasování, jak bylo slíbeno. Zahajuji hlasová... Pardon, omlouvám se, měl jsem se ještě zeptat. Tak já to ukončím. Omlouvám se, to bylo zmatečné. Protože je to hlasování o návrhu C1 s tím, že se ještě zeptám na stanovisko zpravodaje. (Neutrální.) Stanovisko ministra? (Nesouhlas.)

 

Tak a teď zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 225. Přihlášeno je 143, pro hlasovalo 83, proti 50. Takže toto C1 bylo přijato. A dále?

 

Poslanec Josef Šenfeld: Další hlasování bude o C2 a C5.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Stanovisko zpravodaje? (Neutrální.) Stanovisko ministra? (Nesouhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 226. Přihlášeno je 143, pro hlasovalo 63, proti 69. Takže to přijato nebylo. A další?

 

Poslanec Josef Šenfeld: Nyní přichází na řadu hlasování o pozměňovacích návrzích z usnesení ústavněprávního výboru B3 a B8.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Stanovisko zpravodaje? (Negativní.) Stanovisko ministra? (Nesouhlas.) Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Ono to nejde, pardon, omlouvám se.

 

Zahajuji hlasování ještě jednou. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 227. Přihlášeno je 142, pro hlasovalo 27, proti 104. Takže to bylo zamítnuto. A nyní?

 

Poslanec Josef Šenfeld: A jedno podle mě z posledních hlasování je hlasování o návrzích usnesení ústavněprávního výboru B1, B2, B4, B6, B7, B11, B13, B15 a B14.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Stanovisko zpravodaje? (Souhlas.) Stanovisko ministra? (Souhlas.) Dobře.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 228. Přihlášeno je 143, pro hlasovalo 89, proti 29. Výsledek tedy je, že to bylo přijato.

 

Poslanec Josef Šenfeld: Podle mého názoru bylo hlasováno o všech pozměňovacích návrzích a můžeme hlasovat o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak ano. Legislativa říká, že to bylo snad v pořádku. Takže bychom mohli skutečně hlasovat o celém návrhu zákona.

 

Přednesu tedy návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon), podle sněmovního tisku 778, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zeptám se: Stanovisko ministra je v této chvíli? (Souhlasné.) A stanovisko zpravodaje? (Neutrální.) Dobře. A hlasujeme tento celkový návrh usnesení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 229. Přihlášeno je 143 poslanců, pro hlasovalo 75, proti hlasovalo 45. Konstatuji tedy, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Končím projednávání bodu číslo 134.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Dobré poledne, kolegyně a kolegové. Budeme pokračovat projednáním bodu s pořadovým číslem 135, kterým je

 

135.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony
v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí
/sněmovní tisk 779/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr zemědělství Petr Bendl a zpravodaj zemědělského výboru, kolega Šenfeld. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 779/5. Poprosil bych, abychom se po vzrušení, které přinesl předchozí bod, uklidnili, a otevírám k tomuto bodu rozpravu.

Eviduji faktické poznámky - kolega Ohlídal, Skopal, Chvojka a kolegyně Bohdalová? Jsou to omyly. Dobře. Takže pokud se nikdo nehlásí do rozpravy ani z místa, rozpravu končím. Pane ministře, pane zpravodaji, přejete si závěrečná slova? Ne.

Tak poprosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, a poté přednášel jednotlivé návrhy.

 

Poslanec Josef Šenfeld: Vážení kolegové, v tomto případě byly podány pozměňovací návrhy jenom zemědělským výborem, takže procedura bude velmi jednoduchá. Můžeme najednou hlasovat o pozměňovacích návrzích obsažených v usnesení zemědělského výboru číslo 153 a potom o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. Procedura je natolik jednoduchá, že o ní nemusíme hlasovat. Takže pro pořádek, pane zpravodaji, první návrh.

 

Poslanec Josef Šenfeld: První návrh je, že budeme hlasovat o všech pozměňovacích návrzích obsažených v usnesení zemědělského výboru číslo 153. Stanovisko zpravodaje kladné. (Ministr: Také souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Tak, o tomto návrhu budeme hlasovat. Je zde ještě žádost o odhlášení, takže vás odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili hlasovacími kartami.

 

Opakuji, že hlasujeme o pozměňovacích návrzích, které jsou obsaženy v usnesení zemědělského výboru.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s těmito návrhy? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 230. Přihlášeno 135, pro 124, proti 8. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Faktická poznámka kolegyně Kalábková? Ne. Prosím další návrh, pane kolego.

 

Poslanec Josef Šenfeld: A nyní můžeme hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Máme před sebou závěrečné hlasování. Dovolte mi, abych přednesl návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí, podle sněmovního tisku 779, ve znění schválených pozměňovacích návrhů." ***




Přihlásit/registrovat se do ISP