(16.00 hodin)
(pokračuje Doktor)

Vládu čekají velmi těžká období. Češi se naučili realizovat spotřebu mimo náš prostor. Češi přestali spotřebovávat a nakupovat, jakkoliv spotřebu samozřejmě není možné oddalovat donekonečna. Na druhou stranu ona faktická neexistence inflace v prostoru, který musí absolvovat naprosto brutální inflační impulsy, znamená, že se v ekonomice v tomto prostoru musí společnost a společnosti vyrovnávat s obrovskými tlaky, které nutí k propouštění, k minimalizaci investic, k minimalizaci spotřeby, což se bude nadále v české ekonomice projevovat. Mluvit tedy o odpovědné rozpočtové politice, o rozpočtové odpovědnosti a neumět rozumět věcem a jevům kolem sebe, je naprosto zbytečné. Nejdříve je třeba umět pojmenovat jevy, které jsou kolem nás, správně jim rozumět, vědět, že žádné zvyšování daní vyšší daně nepřináší, a umět střídmě a řádně hospodařit. To je základní imperativ rozpočtové odpovědnosti. Žádný ústavní zákon!

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. Kolegyně a kolegové, protože dohoda poslaneckých klubů byla taková, že dnešní jednání bude končit v 16 hodin, tento bod opět přerušuji ve stadiu obecné rozpravy a dnešní jednací den tím ukončím.

Dovolím si vás ještě upozornit, že jednání schůze pokračuje zítra v 9 hodin písemnými interpelacemi. Přeji příjemný zbytek dne.

 

(Jednání skončilo v 16.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP