(16.30 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám. Než přistoupíme k hlasování, tak vás nejdřív všechny odhlásím a požádám vás, abyste se opětovně přihlásili do systému. Budeme postupovat pěkně krok za krokem.

 

Takže nejdříve budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Putnové. Je to návrh na zamítnutí předloženého návrhu.

Dávám hlasovat. Kdo je pro zamítnutí, zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti? Zdržel se? Končím hlasování.

Je to hlasování číslo 33, pro 15 poslanců (ze 153 přihlášených), proti 121. Tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. (Zpravodajka: Vrácení.) Ne, mohu postupovat tímto způsobem. Takže organizační - s přednostním právem se hlásí pan poslanec Kalousek.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Omlouvám, pane předsedající, že jsem zvedl ruku dříve, než jste řekl, že organizační výbor navrhuje přikázat výboru pro školství, vzdělání, kulturu a tělovýchovu. Já jsem se přihlásil s návrhem, vzhledem k tomu, že předseda obmyšleného výboru k přikázání během diskuse prokázal elementární neznalost aktuální situace, prosím, aby Sněmovna pro jistotu přikázala ještě výboru pro regionální rozvoj, neboť se to samozřejmě týká obcí i krajů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Mám zde faktické poznámky, ale vzhledem k tomu, že byla ukončena obecná rozprava, tak se v tento moment mohou hlásit pouze ti, kteří mají přednostní právo.

Budeme postupovat dál. To znamená, organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Zaregistroval jsem jiný návrh, resp. rozšíření o výbor regionálního rozvoje. Máte někdo jiný návrh, kterému výboru by to mělo být odkázáno? Není tomu tak. Takže budeme hlasovat jednotlivě.

 

Nejdřív tedy dám hlasovat o tom, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

Zahajuji hlasování. Tak, teď se to podařilo spustit. Kdo je pro, zvedněte ruku, zmáčkněte tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Kdo se zdržel?

Končím hlasování 34. Pro tento návrh bylo 152 poslanců (ze 156 přihlášených), proti 1. Návrh na přikázání byl přijat.

 

Dále budeme hlasovat o přikázání tohoto návrhu do výboru pro regionální rozvoj.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přikázání, zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti? Zdržel se?

Končím hlasování 35. Pro tento návrh bylo 93 poslanců (ze 157 přihlášených), proti 25. Takže i tento návrh byl přijat.

 

Dále budeme hlasovat o zkrácení na 30 dnů. Tento návrh je od paní poslankyně Semelové.

Takže v tento moment dávám hlasovat, kdo je pro, aby projednávání návrhu bylo zkráceno o 30 dnů. Kdo je pro tento návrh, zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti? Kdo se zdržel?

Končím hlasování číslo 36. Pro bylo 83 poslanců (ze 157 přihlášených), proti 53. Tento návrh byl přijat.

 

Projednání bylo zkráceno o 30 dnů. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a dále výboru pro regionální rozvoj. Tím končím projednávání tohoto bodu.

 

Otevírám projednání bodu 63. Je to

 

63.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací změna Přílohy I
Mezinárodní úmluvy proti dopingu ve sportu
/sněmovní tisk 141/ - druhé čtení

Prosím, aby se slova ujal ministr školství, mládeže a tělovýchovy pan Marcel Chládek.

 

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy ČR Marcel Chládek Děkuji, pane předsedající. Tento návrh, předpokládám, že bude méně diskutován, protože se jedná o ratifikaci změny Přílohy I Mezinárodní úmluvy proti dopingu ve sportu. Již to bylo schváleno Poslaneckou sněmovnou v prvním čtení 30. dubna 2014, zahraničním výborem Poslanecké sněmovny 21. května 2014. Jedná se o mnohostrannou smlouvu. Česká republika - pro ni vstoupila v platnost 1. června 2007. Patří to do kategorie smluv, jejichž přijetí je podmíněno souhlasem Parlamentu České republiky a ratifikací prezidentem republiky.

Změny Přílohy I se týkají vyhlášené Světové antidopingové agentury a je to v souladu s čl. 34 Mezinárodní úmluvy proti dopingu ve sportu. Jednomyslně byla přijata tato novela smluvními stranami, nebo tato změna, na základě písemných konzultací. Aktualizuje a doplňuje tuto přílohu o nově zařazené látky a metody s dopingem. Týká se to především změny názvosloví některých látek, dále malé změny v rozdělení dvou podskupin těchto látek, změny popisu hranic alkoholu v krvi, a to, podotýkám tedy, pro sportovce, a nová skupina látek, která byla přidána do skupiny S5.

Vážené poslankyně, vážení poslanci, děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám, pane ministře. A nyní poprosím zpravodajku zahraničního výboru paní poslankyni Janu Fischerovou, aby odůvodnila usnesení výboru, které bylo doručeno jako sněmovní tisk 141/1. Máte slovo.

 

Poslankyně Jana Fischerová: Hezký podvečer, vážený pane předsedající, vážené dámy, vážení pánové. Já doplním maximálně ještě to, co říkal pan ministr, rozšířím o to, že ještě oba senátní výbory, kterým to bylo přiděleno k projednání, také odsouhlasily změnu této smlouvy, mezinárodní úmluvy. Náš zahraniční výbor, který to projednával 21. května - já vás odkážu, drazí kolegové, drahé kolegyně, na sněmovní tisk, který je uveden pod číslem 141/1. Toť vše z mé strany. Tam bylo vše projednáno kladně, s doporučením přijmout.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám. Poprosím vás, abyste se posadila na místo zpravodajky. Otevírám rozpravu. Přihlášeného nevidím - nikdo. Táži se, zda se někdo do rozpravy hlásí z místa. Není tomu tak. Takže rozpravu končím. Táži se, zda pan ministr chce závěrečné slovo. (Nikoli.) Paní zpravodajka? Není tomu tak.

 

V tom případě přikročíme k hlasování o navrženém usnesení, to znamená, že dáváme souhlas k ratifikaci změny Přílohy I Mezinárodní úmluvy proti dopingu ve sportu.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro takto navržené usnesení, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Zdržel se?

Končím hlasování číslo 37. Přítomných 158 poslanců, pro jich bylo 115, proti žádný, takže konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP