(19.40 hodin)

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Děkuji. Třetí návrh je: "Vyzývá vládu České republiky, aby při nadcházejících jednáních o dalším postupu Evropské unie vůči Rusku udělala maximum pro ochránění hospodářských a bezpečnostních zájmů České republiky a v maximální shodě s postojem členských zemí Evropské unie."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Hlasování číslo 10, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 10. Z přítomných 157 pro 90, proti 3. Návrh byl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Další, čtvrtý návrh je: "Žádá vládu, aby informovala o dalším průběhu projednávání, implementace a efektivitě sankcí směrem k Rusku v orgánech Evropské unie."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 11. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 11. Z přítomných 156 115 pro, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Další návrh je návrh pana poslance Ivana Gabala za KDU-ČSL, a po částech. První část je: "Poslanecká sněmovna podporuje uskutečnění plánovaných parlamentních voleb na celém teritoriu Ukrajiny s maximální účastí pozorovatelů OBSE a Evropské unie a bez vojenského narušování jejich průběhu, obnovení demokratického mandátu ukrajinského parlamentu a vlády jako základního předpokladu demokratického sebeurčení a dalšího vývoje na Ukrajině."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 12. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 12. Z přítomných 157 pro 101 poslanec, proti nikdo. I tento návrh byl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Další návrh pana poslance Gabala je: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky žádá vládu o včasné projednání klíčových dokumentů a stanovisek a politik v oblasti zahraniční politiky Evropské unie, obranných agend a NATO v zahraničním výboru, výboru pro evropské záležitosti a ve výboru pro obranu Parlamentu České republiky."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, zahájil jsem hlasování pořadové číslo 13. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 13. Z přítomných 157 pro 58, proti 21. Návrh nebyl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Další návrh je návrh pana poslance Soukupa z hnutí ANO: "Poslanecká sněmovna pověřuje vládu, aby neprodleně zahájila se zákonnou vládou Ukrajiny jednání o možné humanitární pomoci České republiky na územích zasažených bojovými operacemi."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 14. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 14. Z přítomných 156 pro 110, proti 7. Návrh byl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Další návrh je z poslaneckého klubu Úsvit: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky žádá mírové řešení konfliktu na Ukrajině. Občanskou válku je nutno ukončit jednáním."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 15. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 15. Z přítomných 157 pro 40, proti 24. Návrh nebyl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Další návrh je návrh poslaneckého klubu TOP 09: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky po diskusi o aktuální situaci na východní Ukrajině považuje nejednoznačné stanovisko předsedy vlády k další vlně sankcí na nešťastné a poškozující dobré jméno České republiky."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 16. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 16. Z přítomných 157 poslanců pro 29, proti 116. Návrh nebyl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Další návrh: "Konstatuje, že nejednoznačné postoje v těchto základních věcech škodí důvěryhodnosti České republiky u partnerů v Evropské unii a ohrožují předvídatelnost možného rozhodování v rámci struktur NATO."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 17. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 17. Z přítomných 157 pro 27, proti 104. Ani tento návrh nebyl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Další návrh: "Žádá vládu, aby napříště byl postoj české vlády jednoznačný, nekompromisní vůči jakémukoliv agresorovi proti evropské zemi."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 18. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 18. Z přítomných 157 pro 31, proti 71. Návrh nebyl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Děkuji. Další návrh je návrh klubu ODS, který vychází z usnesení výboru pro evropské záležitosti, a tady je, že Poslanecká sněmovna... (Hlas mimo mikrofon.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Aha, tak jenom ukončíme hlasování. Už je to v pořádku. Prosím, pokračujte, pane zpravodaji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP