(10.50 hodin)
(pokračuje Kasal)

Za sedmnácté budeme hlasovat o návrhu pod bodem E. Bude-li přijat návrh pod bodem B.A je tento návrh nehlasovatelný.

za osmnácté budeme hlasovat o návrhu pod bodem F. Bude-li přijat návrh pod bodem J, jsou nehlasovatelné návrhy pod bodem F1 a F2. Bude-li přijat návrh pod bodem A23, je nehlasovatelný návrh pod bodem F3.

Za devatenácté budeme hlasovat o návrhu pod bodem H. Bude-li přijat návrh pod bodem A5, je tento návrh nehlasovatelný. Budou-li přijaty návrhy pod body D1 a D2, je tento návrh nehlasovatelný.

Za dvacáté návrh pod bodem I. Budou-li přijaty návrhy pod body A18, A30 a A31, je tento návrh nehlasovatelný, protože jsou totožné.

Pak by následovalo za dvacáté prvé hlasování o návrhu zákona jako o celku.

A naposledy, dvaadvacet, bychom hlasovali o návrhu doprovodného usnesení, jak doporučil garanční výbor.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Ptám se kolegů a kolegyň, zda má někdo nějaké námitky k proceduře. Pan poslanec Schwarz. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Bronislav Schwarz: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já budu říkat kolegyně a kolegové, ale tady spíše ke kolegovi. Já bych jenom požádal, až budeme hlasovat, jestli by mi vždycky u toho písmena - pro mě, já nevím, jestli pro kolegy, já v tom prostě mám zmatek - jestli by mi řekl aspoň trošku název bodu, jestli je to možné. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Pan zpravodaj snad vyhoví tomuto požadavku. Ptám se, jestli má někdo něco dalšího k proceduře. Není tomu tak. Budeme tedy hlasovat o proceduře tak, jak ji navrhl pan zpravodaj. Já vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami.

 

Zahajuji hlasování o proceduře, jak ji navrhl pan zpravodaj. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování pořadové číslo 114, přihlášeno je 180 poslankyň a poslanců, pro 179, proti žádný. Proceduru jsme schválili.

 

Nyní tedy poprosím pana zpravodaje, aby přednášel jednotlivé návrhy a po nich se k nim vyjádřil společně s panem ministrem a já dám potom o příslušném pozměňovacím návrhu hlasovat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec David Kasal: Děkuji za slovo. Nejdříve bychom hlasovali o návrhu legislativně technických úprav navržených paní poslankyní Markovou. (Stanovisko zpravodaje i ministra je souhlasné.)

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Zahajuji hlasování o legislativně technické úpravě, jak ji navrhla paní poslankyně Marková. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování pořadové číslo 115, přihlášeno je 181 poslankyň a poslanců, pro 178, proti žádný. Legislativně technickou úpravu jsme přijali. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec David Kasal: Nyní bychom hlasovali o návrhu pod bodem G. Je to návrh přednesený panem kolegou Kaňkovským a řeší sporný pozměňující návrh číslo A40 o nejednotném výkladu ohledně očkování, které by bylo povinné pro děti. (Stanovisko zpravodaje i ministra je souhlasné.)

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Zahajuji hlasování o pozměňovacím návrhu pod písmenem G pana kolegy Kaňkovského. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování pořadové číslo 116, přihlášeno je 181 poslankyň a poslanců, pro 180, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Poslanec David Kasal: Dále bod A40 - díky tomu, že byl přijat bod G, není hlasovatelný.

Přistoupíme k další části. Hlasovali bychom nyní o návrzích pod body A1 až A10. Je to soubor pozměňujících návrhů, které byly přijaty už v prvním kole ve výboru pro zdravotnictví. (Stanovisko zpravodaje i ministra je souhlasné.)

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Zahajuji hlasování o návrzích A1 až A10. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování pořadové číslo 117, přihlášeno je 181 poslankyň a poslanců, pro 175, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec David Kasal: Nyní bychom hlasovali samostatně o návrhu pod bodem A11. Jedná se o návrh na časově neomezenou výjimku z oblasti hluku. Stanovisko výboru je kladné. (Stanovisko ministra je kladné.)

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Zahajuji hlasování o bodu A11. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování pořadové číslo 118, přihlášeno je 180 poslankyň a poslanců, pro 80, proti 86. Návrh nebyl přijat. (Nejprve se ozývá potlesk zprava, poté potlesk zleva a zvyšuje se hluk v sále.)

Prosím o klid v Poslanecké sněmovně!

Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec David Kasal: Děkuji, pane předsedající. (Zpravodaj se odmlčel.)

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Nyní máme hlasovat o bodech A12 až A39.

 

Poslanec David Kasal: Kolegové, já vás opravdu poprosím o klid, protože těch bodů je opravdu hodně, a jestli chcete vědět, o čem hlasujete, tak opravdu prosím o klid. (Hluk v sále je stále silný.)

Nyní budeme hlasovat o bodech A12 až A39 společným hlasováním. Tyto body byly projednány ve zdravotním výboru. Jedná se o body, které postihují...

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Já se omlouvám, milé kolegyně... (Odmlčel se.) Děkuji za klid. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec David Kasal: ... které se zabývají jednak očkováním, jednak hlukem, jednak dalšími záležitostmi. Byly schváleny v prvním čtení a projednány ve zdravotním výboru. Stanovisko výboru je kladné. (Stanovisko ministra je kladné.)

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Zahajuji hlasování o bodech A12 až A39. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování pořadové číslo 119, přihlášeno je 182 poslankyň a poslanců, pro 171, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec David Kasal: Nyní budeme hlasovat o návrhu pod bodem J. Stanovisko garančního výboru je souhlasné. (Stanovisko ministra je kladné.)

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Zahajuji hlasování o návrhu pod písmenem J. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování pořadové číslo 120, přihlášeno je 182 poslankyň a poslanců, pro 178, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Poslanec David Kasal: Nyní budeme hlasovat o návrhu pod bodem B.A. Stanovisko garančního výboru je nedoporučující. (Stanovisko ministra je negativní.)

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Zahajuji hlasování o bodu B.A. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování pořadové číslo 121, přihlášeno je 182 poslankyň a poslanců, pro 21, proti 143. Návrh nebyl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP