(14.40 hodin)
(pokračuje Jermanová)

Dále je zde návrh, abychom ve čtvrtek 18. června jednali po skončení ústních interpelací od 18 hodin, a to body z bloku zprávy, návrhy a další, mimo body 147 a 163, což jsou sněmovní tisky 427 a 441.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 6, do kterého je přihlášeno 176 přítomných, pro 103, proti 22. Konstatuji, že i tento návrh byl přijat.

 

Tímto jsme se vypořádali s návrhy, které byly schváleny grémiem, a budeme hlasovat o dalších předloženích návrzích. První předkládal návrh na úpravu pan předseda klubu ANO 2011 Jaroslav Faltýnek. Táži se, zda můžeme hlasovat... (Nesouhlas.) Také po jednotlivých bodech. Takže budeme hlasovat po jednotlivých bodech.

 

Je tady návrh, abychom hlasovali dnes 16. 6. i po 19. hodině, kdy bychom projednávali pevně zařazené body a pokračovali v projednávání druhých čtení dle pořadu schůze.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 7, do kterého je přihlášeno 176 přítomných, pro 142, proti 13. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Pak je zde žádost o pevné zařazení projednávání bodů, a to bodu 32, je to vládní návrh zákona o evidenci tržeb, sněmovní tisk 513, prvé čtení, na pátek 19. 6. od 13 hodin a poté zařazení bodu 33. Zeptám se, zda toto můžeme hlasovat najednou. (Nesouhlas.) Také po jednotlivých bodech. Dobrá. Budeme hlasovat pevné zařazení bodu 32, sněmovní tisk 513 na pátek 19. 6. od 13 hodin.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko, zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 8, do kterého je přihlášeno 176 přítomných, pro 125, proti 36. Konstatuji, že návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o další žádosti o pevné zařazení bodu číslo 33, a to zařazení po bodu 32 na pátek 19. 6.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro. Aha. Omlouvám se. Takže toto hlasování prohlašuji za zmatečné a budeme hlasovat znovu.

Znovu budeme hlasovat o bodu 33 za bod 32 na pátek 19. 6.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro. Jejda. Omlouvám se. Trošku nás zklamala technika. Poprosím, abyste se znovu přihlásili svými kartami. (Náhlý ruch v sále.)

Všechny vás znovu odhlásím a znovu se prosím zaregistrujte svými kartami. (Pobavení a nespokojenost v sále.)

Nyní budeme hlasovat o zařazení bodu 33 za bod 32 na pátek 19. 6.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro.

Mám zde požadavek klubu Úsvit, že jim nefunguje hlasovací zařízení. Znovu vás tedy všechny odhlásím a zkusíme to ještě jednou. Poprosím, abyste se ještě jednou přihlásili. (Poslanci se hlasitě baví.)

Kolegové, už to funguje? Všem to svítí, tak jak má? Dobrá.

 

Znovu zahájíme hlasování o bodu 33, který chceme pevně zařadit za bod 32.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 12, do kterého je přihlášeno 174, pro 126, proti 36. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Teď se na vás obracím, jestli můžu, trošku s prosbou. Já jsem vynechala návrh z grémia a to je zařazení bodu 30, což je sněmovní tisk 504, prvé čtení, změna zákona o prokazování majetku, pevně zařadit na pátek v 10.30 hodin. Dostala jsem z legislativního upozornění, že jsme to nehlasovali. Může se stát, že jsem to zapomněla. Ptám se, zda má proti tomu někdo námitku, jestli můžeme teď odhlasovat ten zákon o prokazování majetku na pátek kvůli přítomnosti pana prezidenta, zda můžeme teď odhlasovat, protože jsem ho zapomněla, přeskočila jsem ho z grémia. (Nový rozruch v sále. Ojedinělý potlesk. Ozývají se hlasy: To se hlasovalo! Porada mimo mikrofon s organizačním odborem.)

Já mám ten pocit také, ale dostala jsem upozornění. Dobrá, tak budeme pokračovat dál, a až se to vyjasní, tak se k tomu případně vrátíme.

 

Další je tedy požadavek pana kolegy Faltýnka na pevné zařazení bodu 34, je to vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 585/2004 Sb., o branné povinnosti, na pátek 10. 7. jako první bod po bloku třetích čtení.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko, zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 13, do kterého je přihlášeno 176 přítomných, pro 138, proti 26. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Dalším bodem, který budeme hlasovat, je pevné zařazení bodu číslo 35 za bod číslo 34 taktéž na pátek 10. 7., je to vládní návrh zákona o službě vojáků v záloze, sněmovní tisk 456.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko, zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 14, do kterého je přihlášeno 176 přítomných, pro 161, proti nikdo. Konstatuji, že i tento návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP