(Jednání pokračovalo v 10.45 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, uplynula přestávka na poradu hnutí Úsvit, ale ještě tady nevidím řadu kolegů ani z klubu, který požádal o přestávku, ani z klubu ANO, který byl svolán. (Předsedající vyčkává.)

V tom případě bych požádal pravděpodobně předsedu klubu sociální demokracie, aby zjistil, jestli některý z klubů, který svolal zasedání, žádá o prodloužení přestávky. Klub TOP 09 už se schází, ale dva kluby, které... (Za hlasitého vítání přicházejí do sálu poslanci v pravé části sálu.)

Já tomu rozumím, že teď bych mohl zneužít postavení řídícího, ale přesto požádám předsedu klubu sociální demokracie, jestli kluby, které svolaly zasedání, protože z těch, o kterých vím, že svolaly zasedání, jeden se dostavil a dva se ještě nedostavily, tak jestli kolega Sklenák nám sdělí něco, co koaliční strany ještě... Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Roman Sklenák: Děkuji za slovo, pane předsedající. (Do sálu k řečništi přibíhá zadýchaný poslanec Schwarz.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan kolega Schwarz asi pravděpodobně za klub ANO.

 

Poslanec Roman Sklenák: Ano, takže vám to sdělí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Nám sdělte, pane místopředsedo, jaký je stav vyjednávání uvnitř klubu.

 

Poslanec Bronislav Schwarz: Chcete mě nachytat (zadýchaně a s úsměvem), nebo to na mě zkoušíte? (Předsedající: Ne, ne, ne.)

Pane místopředsedo, děkuji za slovo. Chci se vám omluvit. Vzal bych si ještě za klub, prosím vás, patnáct minut pauzu. Ještě chviličku. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Patnáct minut. Já tomu rozumím, debata byla vášnivá, takže jestli se nebudete zlobit, já to zaokrouhlím a bude to v rovných 11 hodin. Zkrátím to jenom o dvě minutky za to, co jsme čekali. To si myslím, že je poctivé vůči klubu.

Předseda klubu ODS má na to jiný názor. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já to chápu, pane místopředsedo, ať neběháme, protože my máme klub trošku dál než ostatní, takže já si vezmu také deset minut, že bychom se sešli v 11.10.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: V 11.10 tedy, takže dobře. Vyhlašuji přestávku do 11.10 na porady klubů ODS, ANO a Úsvitu. Klub TOP 09 už se dostavil, ti už se poradili, ti už mají jasno.

 

(Jednání přerušeno v 10.48 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP