(13.00 hodin)
(pokračuje Kolovratník)

Prostě hnutí navrhlo nezařazeného poslance. Z logiky věci - a já jsem tu nebyl v minulých volebních obdobích, když se rozpadaly Věci veřejné, LIDEM a podobně - nemůže nikdo jiný nezařazeného poslance navrhnout. Dále platí odstavec 6: Poslanci, který nebyl zařazen, se nabídne členství atd. atd.

A konečně k té dotazované tabulce. Pochopitelně jsme ji ve volební komisi přepočítávali a několikrát kontrolovali společně s oddělením IT i s legislativou, mohu vám ji zde předložit. Tabulka jasně říká, že hnutí Úsvit po snížení počtu členů svého klubu přichází o nárok na jednoho poslance v hospodářském výboru a tento nárok přechází pro nezařazené poslance. Takže tato nominace hnutí ANO je plně v souladu s nově přepočtenou tabulkou.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Děkuji a využívám svého práva a zvyklostí Sněmovny, je 13 hodin, přerušuji projednávání tohoto bodu a zároveň vyzývám všechny předsedy klubů, aby se dohodli, abychom příští projednávání měli jasno, koho budeme nominovat a koho ne. Děkuji. (Poslanci protestují.)

Je 13.01, já jsem přerušila dnešní schůzi. (Předseda Sklenák se hlásí, že chce podat námitku a má nárok na slovo.) Jestli máte námitku proti mému postupu, prosím, načtěte ji.

 

Poslanec Roman Sklenák: Ano, vznáším námitku proti postupu předsedající. Žádám, aby o ní bylo hlasováno. Tady jasně padly návrhy. Dohoda předsedů klubů je na tom, že budeme hlasovat o všem mimo hospodářského výboru. Zdůvodnění zde zazněla. Chci, abychom o tom hlasovali.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Já jsem tuto dohodu na stůl nedostala, pane poslanče. Samozřejmě o vaší námitce nechám hlasovat, nemám s tím... (Velký nepokoj mezi poslanci, z různých stran padají návrhy, jak dále postupovat.)

Omlouvám se, já o té námitce nebudu hlasovat. Ve 13 hodin jsem přerušila schůzi a v tuto chvíli je schůze přerušena. Sejdeme se ve 14.30 u interpelací.

 

(Jednání přerušeno ve 13.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP