(19.00 hodin)
(pokračuje Kalousek)

A že omezovat opozici znamená omezovat parlamentní demokracii. A že určitě jsme schopni najít způsob, jak se navzájem respektovat. Já jsem jako předseda svého poslaneckého klubu k této diskusi připraven usednout kdykoli. Ještě dneska večer. A můžeme přemýšlet paralelně a společně. Jak já daleko efektivněji se vám svěřím s tím, co mám na srdci k těmto zákonům -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já vás, pane kolego, přeruším.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A jak vůbec budeme jednat efektivněji a přátelštěji. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To byl pan poslanec Kalousek. (Potlesk některých poslanců.) Konstatuji, že jsem přerušil sloučenou rozpravu pro body 43, 44 a 45 při vystoupení Miroslava Kalouska, při pořadí přihlášených k faktické poznámce pan místopředseda vlády Andrej Babiš, páni poslanci Jan Volný, Pavel Plzák, Jiří Běhounek a řádná přihláška pana poslance Leoše Hegera. Přerušuji i jednání Poslanecké sněmovny v těchto rozjednaných bodech a zároveň vám připomínám, že zítra se sejdeme v 9 hodin ráno s tím, že původní pozvánka na schůzi k migraci, to je přerušená schůze, která začne v 9 hodin. A pak tam máme ještě jednu schůzi a o té budeme muset rozhodnout, ta je původně plánována na 10. hodinu a ta se týká situace v České poště a zřízení vyšetřovací komise. Znamená to, že jsou obě schůze svolány na podpisy poslanců, to znamená, že se jich netýká čtvrteční zákonný program, odpovědi na písemné interpelace a odpovědi na ústní interpelace poslanců, a budeme tedy probírat jenom tyto dvě schůze, tyto tři body programu na dvou schůzích, které budou zítra pokračovat.

Tím jsem splnil svou povinnost ze zákona o jednacím řádu, abych vás informoval o zítřejším jednání. Přeji vám hezký večer a těším se s vámi v 9 hodin ráno na shledanou.

 

(Schůze přerušena v 19.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP