(9.20 hodin)
(pokračuje Maxová)

Za prvé hlasovat jako první pozměňovací návrhy A, což jsou návrhy vlastně ze zasedání garančního výboru pro sociální politiku.

Za druhé návrhy B, pozměňovací návrhy pana poslance Sklenáka, a budou-li přijaty návrhy B1 a B2, je třeba hlasovat o legislativně technické úpravě, změně názvu zákona, která bude znít "zákon, kterým se mění zákon 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v pracovněprávních vztazích a o zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při činnosti nebo poskytování služeb mimo pracovněprávní vztahy (zákon o zajištění dalších podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 251/2005 Sb., o inspekci práce, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, zákon o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů".

A jako poslední nechám hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji a táži se, zda někdo chce navrhnout jiný postup, jinou proceduru při hlasování. Nikoho nevidím. V tom případě budeme hlasovat tak, jak procedura byla přednesena paní zpravodajkou. Já vás požádám, abyste tedy přednášela jednotlivé návrhy a říkala k nim stanovisko garančního výboru.

 

Poslankyně Radka Maxová: Takže nyní budeme hlasovat o návrzích pod písmenem A, což jsou pozměňovací návrhy obsažené v usnesení garančního výboru pro sociální politiku č. 125 z 29. schůze, která se konala 24. června. Jsou to pouze legislativní úpravy, kde v bodě 1 se slovo "evropského" nahrazuje slovem "evropským", v bodě 1 v poznámce pod čarou se slovo "přechodných" nahrazuje slovem "mobilních", v bodě 1 se odkaz na poznámku pod čarou č. 76 označuje jako odkaz na poznámku pod čarou 77, a poslední - na konci bodu 2 se zkracuje, doplňuje věta: "Poznámka pod čarou č. 62c se zrušuje." Stanovisko garančního výboru je: doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Paní ministryně? (Kladné stanovisko.) Děkuji.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, tak jak byl předložen, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 26, přihlášeno je 167 poslankyň a poslanců, pro návrh 158, proti 1. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, pokračujte. (Námitka z pléna.)

 

Poslankyně Radka Maxová: Nyní bychom hlasovali o návrzích pod písmeny B1 -

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já se omlouvám. Zpochybňujete hlasování s tím, že vám nešlo hlasovací zařízení? Omlouvám se, paní zpravodajko. Mám zde námitku a potřebuji, pane poslanče, abyste to řekl na mikrofon pro stenozáznam.

 

Poslanec Bohuslav Chalupa: Dobré dopoledne, dámy a pánové. Zpochybňuji hlasování, protože nefungovalo, a nejenom mně, hlasovací zařízení.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře, dám o vaší námitce hlasovat. Nejdříve vás všechny odhlásím a požádám vás, abyste se opětovně přihlásili svými kartami. Všichni jste přihlášeni?

 

Dobře, v tom případě zahajuji hlasování o námitce. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 27, přihlášeno je 168 poslankyň a poslanců, pro 165, proti nikdo. Námitka byla přijata.

 

V tom případě budeme opakovat hlasování o pozměňovacích návrzích pod písmenem A, tak jak zde bylo předneseno. Stanoviska byla řečena, budeme pouze opakovat hlasování.

Já zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, tak jak byl přednesen, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 28, přihlášeno 170 poslankyň a poslanců, pro návrh 170, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, paní zpravodajko, pokračujte dál.

 

Poslankyně Radka Maxová: Takže nyní budeme hlasovat o návrzích B1 a B2, což jsou pozměňovací návrhy pana poslance Sklenáka, o kterých hovořila paní ministryně, to znamená navýšení částky na zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Stanovisko garančního výboru je: doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Paní ministryně? (Stanovisko kladné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, tak jak byl přednesen, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 29, přihlášeno je 171 poslankyň a poslanců, pro návrh 148, proti 13. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, můžete pokračovat.

 

Poslankyně Radka Maxová: Protože byly přijaty pozměňovací návrhy B1 a B2, je nutné hlasovat o legislativně technické úpravě názvu zákona. Stanovisko garančního výboru je: doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Paní ministryně? (Stanovisko kladné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, tak jak byl přednesen, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 30, přihlášeno 171 poslankyň a poslanců, pro návrh 148, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, můžeme pokračovat.

 

Poslankyně Radka Maxová: A nyní bych nechala hlasovat o zákonu jako celku. Stanovisko garančního výboru je: doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Paní ministryně? (Stanovisko kladné.) Děkuji.

 

Já tedy přečtu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v pracovněprávních vztazích a o zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při činnosti nebo poskytování služeb mimo pracovněprávní vztahy (zákon o zajištění dalších podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 251/2005 Sb., o inspekci práce, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 455/1991, o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákon o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, schválených Poslaneckou sněmovnou."

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, tak jak byl přednesen, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Máme hlasování s pořadovým číslem 31, přihlášeno je 173 poslankyň a poslanců, pro návrh 149, proti žádný. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji, paní zpravodajko a paní ministryně, a končím tento bod. Dávám slovo - s přednostním právem se hlásí pan předseda Stanjura. Prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Já bych chtěl jenom uvést pro stenozáznam, při 25. hlasování jsem hlasoval ano, je to bezesporu i vidět, pokud by se někdo podíval na obrazový záznam z hlasování, a přitom na sjetině mám zdržel se. Hlasoval jsem pro, nezpochybňuji hlasování, jenom pro stenozáznam. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji, pane předsedo. Přečtu další omluvenky, které jsem obdržel. Dnes od 9 do 10 hodin ze zdravotních důvodů se omlouvá paní poslankyně Helena Válková a dnes na celý den z pracovních důvodů se omlouvá pan ministr financí Andrej Babiš.

 

Otevírám další bod dnešního jednání a tím je

 

144.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 44/1988 Sb., o ochraně
a využití nerostného bohatství (horní zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 500/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal na navrhovatele ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a zpravodaj garančního výboru, kterým je hospodářský výbor, pan poslanec Milan Urban. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 500/10, který byl doručen dne 11. prosince 2015, a usnesení garančního výboru bylo doručeno jako sněmovní tisk 500/11.

Nyní se táži navrhovatele, zda má zájem vystoupit před otevřením rozpravy. Prosím, pane ministře, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP