Pátek 22. dubna 2016, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Vojtěch Filip)

232.
Návrh na zkrácení zákonné lhůty pro projednání sněmovního tisku 751
ve výborech Poslanecké sněmovny

Žádám v tuhle chvíli předsedu rozpočtového výboru pana poslance Václava Votavu, který je navrhovatelem tohoto bodu, aby návrh uvedl. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji za slovo. Vážený pane místopředsedo, kolegyně, kolegové, chtěl bych požádat o zkrácení lhůty pro projednání u tisku 751, což je návrh zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích.

Odůvodnění je prosté. Stejná lhůta, kterou budu žádat, byla schválena také u tisku 750, což je zákon o pojišťovnictví, a oba tyto zákony spolu souvisí, jak zákon o pojišťovnictví, tak zákon o pojišťovacích zprostředkovatelích, a domnívám se, že by měly být projednávány souběžně a měla by být proto i ta lhůta stejná u obou tisků. Navrhuji tedy - pokud je to možno teď? Nevím, jestli je u toho ještě podrobná rozprava...

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Samozřejmě bude stačit, když na to odkážeme, pane poslanče.

 

Poslanec Václav Votava: Takže bych chtěl požádat o zkrácení lhůty na projednání o třicet dnů, tzn. na třicet dnů.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane poslanče. Otevírám všeobecnou rozpravu, do které se nikdo nehlásí, takže ji končím a otevírám rozpravu podrobnou a žádám vás, abyste opakoval návrh na zkrácení lhůty.

 

Poslanec Václav Votava: Takže zkrácení lhůty na projednání u tisku 751 o třicet dnů, tj. na třicet dnů.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Kdo dál v rozpravě? Nikdo. Končím podrobnou rozpravu a budeme tedy hlasovat v hlasování číslo 392, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro zkrácení lhůty na třicet dnů u tohoto tisku 751. Kdo je proti?

Děkuji vám. Hlasování pořadové číslo 392, z přítomných 136 pro 85, proti 4. Návrh byl přijat. Lhůta pro projednání ve výborech Poslanecké sněmovny u sněmovního tisku 751 je třicet dnů.

 

Děkuji panu poslanci Votavovi. (Poslanec Votava děkuje za vstřícnost.) Končím bod číslo 232.

 

Podle schváleného pořadu schůze už máme jenom jeden pevně zařazený bod a to je bod číslo 31, ale ten má lhůtu ve 12.30. Budeme tedy pokračovat v přerušených prvních čteních návrhů zákonů. Máme před sebou bod číslo

Aktualizováno 31. 10. 2017 v 18:00.




Přihlásit/registrovat se do ISP