(18.00 hodin)

 

Poslanec Jiří Junek: Pane předsedo, děkuji. Já samozřejmě jsem se chtěl vyjádřit až v rozpravě, ale teď už je to jedno. Pokusím se ve své faktické poznámce reagovat na své kolegy.

Já jenom na kolegu Zahradníka. Vy jste nám říkal, že se tady snažíme podsouvat něco šumavským starostům. Že jsou zlobbováni developery a že chtějí na Šumavě golfová hřiště. Že to chtějí zabetonovat. Ale on je problém v tom, že my vlastně nevíme, co oni chtějí, nebo já jsem se to aspoň nedověděl. Já jsem se v prvním čtení tady ptal, jaká je vaše představa. Na výborech jsem se ptal, jaká je představa. Já jsem se to nedozvěděl. A pak vidím jejich návrh, který podal pan poslanec Klán, to je prostě jedno, a tam vidím, že chtějí, aby se mohly prodávat státní pozemky v té kulturní zóně atd. Tak ono je to potom těžké, co si člověk má představovat nebo myslet.

Poznámka k panu poslanci Jakubčíkovi. Jako dobré, ale prosím vás, to přirovnání s těmi protipovodňovými opatřeními - jasně že v těch městech jsou, ale ta města nejsou v národních parcích. Takže to tady, prosím vás, nemíchejme dohromady.

A asi bych zmínil poslední věc, že opravdu ten zákon není lex Šumava, že komplexně řeší problematiku všech národních parků a tak je potřeba k tomu přistupovat. Samozřejmě na Šumavě těch problémů je nejvíc, je největší, tak logicky se o ní bude mluvit nejvíc, ale není to zákon o Šumavě. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Děkuji panu poslanci Junkovi a to byl dnes poslední příspěvek. Přerušuji projednávání tohoto bodu vzhledem k žádosti Občanské demokratické strany o pauzu na jednání poslaneckého klubu a zároveň přerušuji 44. schůzi Poslanecké sněmovny do zítřejší 9. hodiny ranní, kdy budeme pokračovat v této schůzi odpověďmi na písemné interpelace. Přeji vám hezký večer, milé kolegyně, milí kolegové.

 

(Jednání skončilo v 18.01 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP