Středa 25. května 2016, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jaroslava Jermanová)

14.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti
s přijetím zákona o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce,
zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění
pozdějších předpisů, a zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském,
o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých
zákonů (autorský zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 764/ - druhé čtení

kde se také nacházíme před hlasováním o návrhu na vrácení návrhu zákona garančnímu výboru k novému projednání.

Táži se pana ministra, zda má zájem vystoupit se závěrečným slovem - není tomu tak. Paní zpravodajka? Také ne. Pan zpravodaj Valenta také ne.

 

Takže v tuto chvíli zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 177, do kterého je přihlášeno 146 přítomných, pro 59, proti 39, tento návrh byl... Chcete zpochybnit hlasování (k posl. Stanjurovi)? Ano, prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já se omlouvám, paní místopředsedkyně si toho nevšimla, my jsme požádali o odhlášení před hlasováním, z toho důvodu zpochybňuji hlasování. Proto bych prosil, abychom se přihlásili a zopakovali to hlasování. Děkuji za pochopení.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Ano, já tedy nechám odhlasovat vaši námitku. Kdo je pro přijetí vznesené námitky? Zahajuji hlasování, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 178, přihlášeno 146 z přítomných, pro 131, proti 4, námitka byla přijata.

 

Budeme tedy opakovat hlasování, a dříve než tak učiníme, všechny vás odhlásím a poprosím, abyste se znovu přihlásili svými kartami.

 

V tuto chvíli zahajuji hlasování o návrhu na vrácení návrhu zákona garančnímu výboru k novému projednání podle § 93 odst. 2.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 179, do kterého je přihlášeno 138 přítomných, pro 53, proti 42, tento návrh byl zamítnut.

 

Nyní tedy budeme pokračovat podrobnou rozpravou, kterou v tuto chvíli zahajuji. Do ní vidím přihlášku pana poslance Tejce. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych se přihlásil ke dvěma pozměňovacím návrhům k tomuto tisku, a to pod čísly 4382 a 4383, které jsou vloženy do systému a podrobně odůvodněny. Jsou to pozměňovací návrhy, které byly vypracovány ve spolupráci s Ministerstvem vnitra a které se dotýkají jak kompetencí Ministerstva vnitra a Ministerstva průmyslu a obchodu, tak zpřísnění podmínek pro zápis do katastru nemovitostí, pokud se jedná o elektronický podpis, tak aby skutečně bylo jisté, že pokud dochází ke změnám u nemovitostí, tak je prokázáno, že ta osoba, která to navrhuje a dokládá, skutečně je tou osobou, která ten elektronický podpis provedla. Takže je to zpřísnění, které podle mého názoru v případě převodu nemovitosti je namístě. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Já děkuji a táži se, zda se ještě někdo hlásí do podrobné rozpravy. Není tomu tak. Tudíž podrobnou rozpravu končím a táži se pana ministra, zda má zájem o závěrečné slovo. Není tomu tak. Paní zpravodajka chce závěrečné slovo? Ne. A pan zpravodaj? Také ne. V tuto chvíli tedy končím druhé čtení tohoto návrhu a končím projednávání tohoto bodu.

 

Nyní přikročíme k projednávání bodu

Aktualizováno 31. 10. 2017 v 18:00.




Přihlásit/registrovat se do ISP