(Jednání pokračovalo v 10.06 hodin.)

 

Předseda PSP Jan Hamáček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, uplynula doba na poradu klubu TOP 09. Pokud nejsou žádné žádosti o vystoupení s přednostním právem, tak můžeme pokračovat.

Prosím pana zpravodaje, který již dorazil, aby nás tedy seznámil s procedurou hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním společně s panem ministrem sdělil stanovisko. Pane zpravodaji, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Radek Vondráček: Pane předsedo, děkuji za slovo. Ústavněprávní výbor na své 74. schůzi 6. října přijal své usnesení a doporučil pořadí hlasování. Vy všichni jej máte k dispozici s předstihem v písemné podobě. Já bych tedy s dovolením odkázal na toto písemné vyhotovení. Má-li k tomu kdokoliv v tuto chvíli dotaz, rád jej zodpovím, můžete za mnou přijít. (V sále je velký hluk.)

Moje představa je taková, že u každého pozměňovacího návrhu vždy řeknu, kdo byl jeho navrhovatelem, a zhruba jeho věcný obsah, abychom v každé chvilce věděli, o čem je hlasováno. A tímto způsobem bychom mohli postupovat, je-li s tím takto Sněmovna srozuměna, jestli mě někdo v tuto chvíli poslouchá.

 

Předseda PSP Jan Hamáček: Kolegyně a kolegové, prosím o klid. Procedura není úplně jednoduchá. Pokud se nepletu, je tam asi osmnáct hlasování. Prosím, abyste sledovali pana zpravodaje.

 

Poslanec Radek Vondráček: Nebudu tedy číst jednotlivé body, ale rovnou bych navrhl, abychom přistoupili k hlasování s tím, že bych začal bodem A - legislativně technické úpravy, jak byly přečteny před chvílí do mikrofonu a měli jste možnost je ode mě slyšet.

Legislativně technické úpravy se týkají dvou bodů, bodu A9, což je původní usnesení ústavněprávního výboru, a bodu C2, což je návrh paní kolegyně Maxové. Věcně spolu nesouvisí, přesto navrhuji, chci se dotázat na váš názor, že bychom o těchto úpravách hlasovali jedním hlasováním a tyto nerozdělovali. Jsou proti tomuto postupu nějaké námitky, nebo bychom k tomu mohli takto přistoupit?

 

Předseda PSP Jan Hamáček: Pane zpravodaji, já si myslím, že by bylo vhodné načíst celou proceduru, jak ji navrhujete vy, a poté případně uplatnit návrhy na změnu, a o tom bychom rozhodli hlasováním, ale asi by stálo za to přečíst celou proceduru, aby Sněmovna věděla. Děkuji.

 

Poslanec Radek Vondráček: Ano, trošku zvolním. Méně spěchu někdy pomůže.

Procedura vypadá následovně.

1. Návrhy legislativně technických úprav, to by bylo první hlasování.

2. Návrh I1 - bod 1 část čtvrtá. Bude-li přijat návrh I, je návrh G1, a to obě varianty, nehlasovatelný, neboť je věcně totožný s návrhem G1, varianta 1. Nebude-li přijat návrh I, hlasovat návrh G1, varianta 2.

3. Návrh I - bod 2 a část šestá bod 1.

4. Návrh I - bod 16. Bude-li přijata tato část návrhu I, je návrh G3 nehlasovatelný, neboť je věcně totožný.

5. Návrh I - bod 18.

6. Návrh I - článek I body 8 až 14, článek II body 2 až 4, část druhá body 2 až 4, část pátá, část šestá, bod 2, část sedmá body 1 až 3, 5, 6 a 8 až 15. Bude-li přijat návrh I v této části, je návrh G2 nehlasovatelný. Nebude-li přijat návrh I, hlasovat návrh G2.

7. Návrh I - body 17 a 19, část druhá bod 1, část sedmá body 4, 7 a 16 až 21. Bude-li přijat návrh I v této části, je návrh A8 nehlasovatelný. Nebude-li přijat návrh I, hlasovat návrh A8.

Budou-li přijaty návrhy I hlasované pod body 6 a 7, článek I body 8 až 14, článek II body 2 až 4, část druhá body 2 až 4, část pátá, část šestá bod 2, část sedmá body 1 až 3, 5, 6 a 8 až 15, body 17 a 19 plus část druhá bod 1, a část sedmá body 4, 7 a 16 až 21, jsou návrhy A9 a A11 nehlasovatelné. Nebudou-li přijaty návrhy I, hlasovat návrh A9, návrh A11. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP