Čtvrtek 8. prosince 2016, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)

233.
Zpráva o činnosti Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a o stavu
v oblasti rozhlasového a televizního vysílání a v oblasti poskytování
audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání za rok 2015
/sněmovní tisk 806/

Předloženou zprávu projednal volební výbor a usnesení výboru bylo doručeno jako sněmovní tisk 806/1. Prosím zpravodaje poslance Martina Komárka, kterého zastoupí pan poslanec Berkovec, aby nás seznámil s jednáním výboru, informoval nás a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím.

 

Poslanec Stanislav Berkovec: Vážený pane místopředsedo, děkuji za slovo. Vážené dámy poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, přeji vám příjemné dopoledne. Dovolte, abych vás seznámil s usnesením volebního výboru ze své 33. schůze ze dne 22. září ke Zprávě o činnosti Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a o stavu v oblasti rozhlasového a televizního vysílání a v oblasti poskytování audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání za rok 2015, sněmovní tisk 806.

Volební výbor Poslanecké sněmovny po vyslechnutí úvodního slova předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ivana Krejčího a zpravodajské zprávě poslance Martina Komárka a po rozpravě doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby přijala následující usnesení: Poslanecká sněmovna Parlamentu schvaluje Zprávu o činnosti Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a o stavu v oblasti rozhlasového a televizního vysílání a v oblasti poskytování audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání za rok 2015, sněmovní tisk 806. Pověřuje předsedu výboru, aby toto usnesení předložil předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu, a zmocňuje zpravodaje výboru, aby na schůzi Poslanecké sněmovny podal zprávu o projednání sněmovního tisku 806 volebním výborem.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Otevírám všeobecnou rozpravu a táži se, kdo se do ní hlásí. Žádnou přihlášku neeviduji. V tom případě končím všeobecnou rozpravu. Táži se pana zpravodaje, zda chce závěrečné slovo v tento moment. Pane zpravodaji? Chcete závěrečné slovo?

 

Poslanec Stanislav Berkovec: Jen velmi krátce. Děkuji, pane předsedající. K tomu projednávání. My jsme to projednali opravdu velmi pečlivě, jednohlasně bylo schváleno toto usnesení a pan předseda volebního výboru Martin Komárek, který byl zpravodajem, konstatoval, že byly naplněny všechny formální i obsahové náležitosti této zprávy. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. A nyní přistoupíme k rozpravě podrobné. Požádám vás, abyste v podrobné rozpravě načetl, pane zpravodaji, návrh usnesení, o kterém budeme hlasovat. Je to ten bod 1 - doporučuje Poslanecké sněmovně, aby přijala následující usnesení.

 

Poslanec Stanislav Berkovec: Volební výbor Poslanecké sněmovny doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby přijala následující usnesení: "Poslanecká sněmovna Parlamentu schvaluje Zprávu o činnosti Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a o stavu v oblasti rozhlasového a televizního vysílání a v oblasti poskytování audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání za rok 2015 dle sněmovního tisku 806."

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji a táži se, kdo další se hlásí do podrobné rozpravy. Žádnou přihlášku nevidím. V tom případě končím podrobnou rozpravu. I zde se táži, zda chcete závěrečné slovo. Není tomu tak.

 

V tom případě přistoupím k hlasování. Návrh usnesení byl přednesen.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 251, přihlášeno je 141 poslankyň a poslanců, pro návrh 106, proti nikdo. Já konstatuji, že návrh usnesení byl schválen. Tím končím projednávání tohoto bodu.

 

Otevírám další bod a tím je

Aktualizováno 31. 10. 2017 v 18:00.




Přihlásit/registrovat se do ISP